Spånga Nord

hDaglig Verksamhet
Spånga, Stockholm
1 av 13 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Spånga Nord är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder ett stort utbud aktiviteter som ska vara meningsfulla och utvecklande för dig. Det är dina mål och visioner som styr. Vi undersöker noga vad just du är intresserad av innan du börjar hos oss. Här ska det vara roligt, utvecklande och meningsfullt att jobba!

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Dessa verksamhetsinriktningar kan du ta del av:

Jobb & Utbildning
Vill du ut och göra praktik? Då kan vi hjälpa dig med det. Både individuell- och gruppraktik. Vi erbjuder även innejobb som till exempel sorteringsuppdrag för företag.

Kultur & Skapande
Vi skapar på många olika sätt: pyssel, måleri, pärlande och textilt skapande. Vi har även Studio, där vi skapar musik och film och hittar ditt uttryck.

Träning & Hälsa
Det är viktigt att röra på sig! Vi erbjuder varierad träning, såsom gym flera tillfällen i veckan, simning, bowling och cirkelfys för alla.

Miljö & Natur
Vi har en Miljögrupp som återvinner och ser till det är rent och fint i vårt närområde. Det blir också naturpromenader med fotoaktiviteter där vi passar på att njuta av frisk luft.

Person & Relation
Hos oss finns möjlighet att vara i det lilla sammanhanget, för de som behöver det. Vi spelar en del spel tillsammans. Vi har även matlagningsgrupp och bakningsgrupp. I vår populära samtalsgrupp finns det möjlighet att bli lite mer personlig när vi pratar om livet.

Fysisk miljö

Verksamheten ligger centralt i Spånga. Den är i markplan i ett trevligt kontorshus med restauranger i närheten. Det är en kort promenad från både Spånga pendeltågsstation och det går även bussar i nära anslutning till lokalen.

Lokalen består av flera större sällskapsrum där det finns plats för olika gemensamma aktiviteter. Vi har också ett rum för enskilt arbete och skapande.

Om medarbetarna

Hos oss arbetar medarbetare med gedigen kunskap och erfarenhet av målgruppen. Vi arbetar med engagemang och högt intresse för individens behov, trivsel och utveckling.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Spånga Nord

Lyssna