Spånga Nord

hDaglig Verksamhet
Spånga, Stockholm

Om verksamheten

Nytida Spånga Nord daglig verksamhet erbjuder ett stort utbud aktiviteter som ska vara meningsfulla och utvecklande för individen. Det är dina mål och drömmar som styr. Vi undersöker noga vad just du är intresserad av innan du börjar hos oss! Vårt arbetssätt bygger på tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och anpassad kommunikation. Vi arbetar enligt Nytidas ramverk för pedagogik.

Hos oss ska det vara roligt, utvecklande och meningsfullt att jobba.

Hos oss kan du ta del av våra verksamhetsinriktningar:

Jobb & Utbildning

Vill du ut och göra praktik? Då kan vi hjälpa dig med det! Både individuell- och gruppraktik. Vi erbjuder även innejobb som till exempel sorteringsuppdrag för företag.

Kultur & Skapande

Vi skapar på många olika sätt: pyssel, måleri, pärlande och textilt skapande. Vi har även Studio, där vi skapar musik och film och hittar ditt uttryck.

Träning & Hälsa

Vi tycker det är viktigt att röra på oss. Vi erbjuder varierad träning, som gym flera tillfällen i veckan, simning, bowling och cirkelfys för alla.

Miljö & Natur

Vi har en Miljögrupp som återvinner och ser till det är rent och fint i vårt närområde. Det blir också naturpromenader med fotoaktiviteter där vi passar på att njuta av frisk luft.

Person & Relation

Hos oss finns möjlighet att vara i det lilla sammanhanget, för de som behöver det. Vi spelar en del spel tillsammans. Vi har även matlagningsgrupp och bakningsgrupp. I vår populära samtalsgrupp finns det möjlighet att bli lite mer personlig när vi pratar om livet.

Målgrupp

Vi riktar oss främst till personer med lindrig eller måttlig intellektuell funktionsnedsättning samt personer med autismspektrumdiagnos.

Fysisk miljö

Verksamheten finns i centrala Spånga, på markplan i ett trevligt kontorshus med restauranger i närheten. Det är en kort promenad från både Spånga pendeltågsstation och det går även bussar i nära anslutning till lokalen.

Lokalen består av flera större sällskapsrum där det finns plats för olika gemensamma aktiviteter. Vi har också ett rum för enskilt arbete och skapande.

Om medarbetarna

Hos oss arbetar medarbetare med gedigen kunskap och erfarenhet av målgruppen. Vi arbetar med engagemang och högt intresse för individens behov, trivsel och utveckling.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Spånga Nord

Lyssna