hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
Autism
8

Café och hantverk

Strandlidens är en daglig verksamhet inom LSS som vänder sig till dig med autism/autismliknande tillstånd eller utvecklingsstörning.

På Strandliden driver vi ett café som håller öppet en kväll varannan vecka. Då bjuder vi på soppa med hembakat bröd, kaffe och kaka. Caféets kunder är de som deltar i dagliga verksamheten. Du kan vara med och till exempel handla in råvaror och baka bröd. På Strandliden kan du också syssla med hantverk som att väva och snickra. De som deltar i vår verksamhet har startat en musikcirkel i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan och en gång i veckan tränar man tillsammans med en sångpedagog.

Pedagogik som passar dig

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Planen bygger på dina behov, starka sidor, intressen och drömmar. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade och ha ett lågaffektivt bemötande. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Strandliden

Strandliden ligger i en lugn, naturnära miljö. Vår lokal har en öppen planlösning med arbetsstationer och vilohörnor. I Hässelby Strand finns bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och kollektivtrafik till Vällingby och mot Åkermyntan. Längs Mälaren kan vi promenera mot Lövsta och Riddersvik. Eller så tar vi gångvägen in i Grimstaskogen och bort mot Kanaanbadet.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik