Strandliden

hDaglig Verksamhet
Hässelby, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Strandliden är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med autism/autismliknande tillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

På Strandliden vill vi erbjuda dig en meningsfull vardag i en miljö där du blir stimulerad och känner dig trygg. Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Planen bygger på dina behov, starka sidor och intressen. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade och ha ett lågaffektivt bemötande. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

De som deltar i vår verksamhet har startat en musikcirkel i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan och en gång i veckan tränar man tillsammans med en sångpedagog. På Strandliden kan du vara delaktig i hushållssysslor som till exempel att handla in råvaror och baka eller hjälpa till med lunchen som vi lagar varje dag. Ibland gör vi utflykter till skogen eller simhallen. Vi tar promenader varje dag.

Titta på vår film från Strandliden dagliga verksamhet

Fysisk miljö

Strandliden ligger i en lugn, naturnära miljö. Vår lokal har en öppen planlösning med arbetsstationer och vilohörnor. I Hässelby Strand finns bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och kollektivtrafik till Vällingby och mot Åkermyntan. Längs Mälaren kan vi promenera mot Lövsta och Riddersvik. Eller så tar vi gångvägen in i Grimstaskogen och bort mot Kanaanbadet.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Lyssna