hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
Autism
8

Café och hantverk

Strandliden är en daglig verksamhet inom LSS som vänder sig till dig med autism/autismliknande tillstånd eller utvecklingsstörning.

På Strandliden vill vi erbjuda dig en meningsfull vardag i en miljö där du blir stimulerad och känner dig trygg. Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Planen bygger på dina behov, starka sidor, intressen och drömmar. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade och ha ett lågaffektivt bemötande. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

De som deltar i vår verksamhet har startat en musikcirkel i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan och en gång i veckan tränar man tillsammans med en sångpedagog. På Strandliden kan du vara delaktig i hushållssysslor som till exempel att handla in råvaror och baka eller hjälpa till med lunchen som vi lagar varje dag. Ibland gör vi utflykter till skogen eller simhallen. Vi tar promenader varje dag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Strandliden

Strandliden ligger i en lugn, naturnära miljö. Vår lokal har en öppen planlösning med arbetsstationer och vilohörnor. I Hässelby Strand finns bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och kollektivtrafik till Vällingby och mot Åkermyntan. Längs Mälaren kan vi promenera mot Lövsta och Riddersvik. Eller så tar vi gångvägen in i Grimstaskogen och bort mot Kanaanbadet.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik