hSärskilt boende

Entreprenad
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Bipolära syndrom, Depression, Dubbeldiagnoser, Missbruk, Schizofreni, Självskadebeteende, Tvångssyndrom, Ätstörningar
12

Stöd på vägen till eget boende

Västra vägens gruppboende vänder sig till unga vuxna med ADHD/ADD, Aspergers syndrom, bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende, tvångssyndrom eller ätstörning.

Dina behov och önskemål står i fokus för oss på Västra vägens boende. Vi erbjuder trygghet, stöd och en möjlighet för dig att utvecklas så att du kan ta steget till ett eget boende.

Du äter frukost och middag på boendet och vi lagar maten tillsammans. Helger och högtider firar vi gärna ihop med passande mat och dryck.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Västra vägen

Västra vägens boende ligger i närheten av Solna centrum och består av tolv lägenheter på ett och samma våningsplan. Du bor i egen, fullvärdig lägenhet och har tillgång till gemensamma inomhusytor och stor terrass för att exempelvis umgås, titta på TV eller äta och fika tillsammans med dina grannar och personalen. Kommunikationerna är goda till Solna centrum med ett brett utbud butiker, restauranger, med mera.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Västra vägen finns cirka 13 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.