Visa alla bilder

hSärskilt boende

Egen regi
SoL 7.1.2
Vuxna
12

Särskilt boende i Solna, Stockholm

Jungfrudansen särskilt boende vänder sig i första hand till vuxna med psykiska funktionsnedsättningar såsom schizofreni, psykoser, bipolaritet, depression och ångestproblematik.

Vi arbetar inte med aktivt missbruk. Du ska vara medicinskt färdigbehandlad och klara av att vistas i en fri och öppen miljö.

Hos oss bor du i en miljö som liknar den ute i samhället. Skillnaden är att du bor tryggare här då vi ger dig just det stöd du behöver. Du får vår hjälp att planera och klara vardagen med allt vad den innebär i form av till exempel tvätt, städning och handling. När du flyttar in får du två stödpersoner som sedan har huvudansvar för dina olika behov och stödinsatser. Det finns personal på Jungfrudansen dygnet runt, nattetid med sovande jour.

Pedagogik

Vi arbetar enligt pedagogiken stöd till Ett Självständigt Liv (ESL) som kortfattat innebär att du själv ska vara delaktig i allt som rör dig och ditt liv. Vårt mål är att göra saker tillsammans med dig – inte åt dig. Vi använder oss också av stödjande samtal.

Aktiviteter och måltider

Det finns gott om möjligheter till utflykter i våra omgivningar. Vi försöker planera utflykter och andra aktiviteter utifrån vad du vill göra.

Vi lagar frukost, lunch och middag i vårt gemensamma kök. Måltiderna väljer man själv om man vill äta i den gemensamma matsalen eller inne i sin lägenhet. Helger och högtider firar vi gärna tillsammans.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Jungfrudansen

Du bor i en enrumslägenhet med kokvrå, klädkammare, toalett och dusch. Du har tillgång till gemensamma vardagsrum, matrum, tvättstuga samt två gemensamma balkonger varav en är rökfri. Lägenheten är omöblerad.

Jungfrudansen ligger centralt och även naturnära i Solna med fina promenadstråk. Populära utflyktsmål är Huvudsta gård, Huvudsta strand, Ulvsundasjön och Hagaparken. Det finns goda kommunikationer med tunnelbana och bussar vid Huvudsta centrum som ligger mittemot boendet. Där finns även butiker, restauranger och annan service samt att Solna centrum finns på promenadavstånd.

Om du behöver så hjälper vi dig självklart med kontakter med sjukvård, tandläkare, frisör och andra tjänster du har behov av.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Jungfrudansen finns 8 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg med inriktning psykiatri.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.