hSärskilt boende

Entreprenad
Vuxna
Bipolära syndrom, Depression, Dubbeldiagnoser, Missbruk, Schizofreni, Självskadebeteende, Tvångssyndrom
12

Rustar dig för vardagen

Sunnangårdens gruppboende vänder sig till dig med bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, missbruk, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende eller tvångssyndrom.

För att du ska kunna ta dig an vardagens utmaningar, fokuserar vi på det som är friskt och försöker hela tiden att uppmuntra och stärka dig. Du får bo i en miljö som ska likna samhället utanför, med alla krav och normer som finns där. Med stöd av oss som arbetar på Sunnangården får du lära dig att handskas med förutsättningarna ute i samhället. Vi hjälper och stödjer dig i din planering av vardagen med tvätt, städning, inköp och matlagning. Vårt mål är att göra saker tillsammans med dig, inte åt dig. I vårt arbete använder vi oss av bland annat ESL (Ett självständigt liv) som är en behandlingsmodell för personer med psykisk funktionsnedsättning, särskilt schizofreni. Som en del av tryggheten är boendet bemannat dygnet runt, året om, på nätterna med sovande jour. När du flyttar in får du en kontaktperson som har huvudansvar för att dina behov möts med rätt stödinsatser.

Aktiviteter och måltider

På Sunnangården hjälper vi dig att hitta aktiviteter som passar, både sådana du gör på egen hand och aktiviteter tillsammans med andra. På boendet finns ett hobbyrum som används flitigt. Vi har tillgång till en minibuss som vi gör en utflykt med varje torsdag för att till exempel fika på Djurgården eller ta en promenad i ett naturreservat.

Vi lagar frukost och middag i vårt gemensamma kök, som serveras till självkostnadspris. Måltiderna äter vi tillsammans i vår gemensamma matsal. Du kan också laga egen mat i din lägenhet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sunnangården

Sunnangården ligger centralt i Solna med tillgång till bra kommunikationer. Du bor i en egen enrumslägenhet på cirka 28 kvadratmeter med köksdel, toalett och dusch. Du har tillgång till vårt gemensamma vardagsrum med TV, matsal, hobbyrum och en stor terrass.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Sunnangården finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.