hSärskilt boende

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
5
18-65

Vi vänder oss till personer med utvecklingsstörning och autism i åldern 18-65

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Santararavägens gruppbostad

Santararavägens gruppbostad ligger i ett bostadskvarter i Enebyberg, gruppbostaden rymmer 5 lägenheter där samtliga har 1-2 rum, kök och badrum. I gemensamma utrymmen finns kök och vardagsrum, tvättstuga och uteplats. Gruppbostaden har flera grönområden och tevliga promenadstråk i direkt närhet. Gruppbostaden ligger nära busshållsplats och stor mataffär och Enebyberg torg finns i närheten.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Santararavägen finns 6 boendestödjare och en gruppchef som även arbetar i omsorgen.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.