Nyheter

Nytida – en av Sveriges bästa arbetsgivare  

Collage av bilder på medarbetare

Nytida rankas som en av Sveriges bästa arbetsgivare och som bäst i omsorgsbranschen. Det visar en ny undersökning från företaget Universum. 

-För tredje året i rad är vi med på listan över Sveriges bästa arbetsgivare, det är vi väldigt glada och stolta över, säger Christian Horne, HR- och hållbarhetsdirektör på Nytida/Ambea. Kompetensutveckling av våra medarbetare är en viktig del av vår strategi, liksom satsningar på arbetsmiljö, kultur och ledarskap. 

Sveriges bästa arbetsgivare är en undersökning som genomförs varje år av företaget Universum. Undersökningen mäter hur nöjda medarbetarna är med sin arbetsgivare, utifrån lojalitet, möjlighet att avancera och hur benägen man är att rekommendera arbetsgivaren i sina sociala nätverk.  

I år finns Ambea, som Nytida är en del av, på plats 30 på listan över Sveriges bästa arbetsgivare. Vi klättrar elva placeringar sedan förra året.  

-Våra medarbetare är kärnan i vår verksamhet. Att de trivs, är engagerade och har möjlighet att utvecklas inom sin yrkesroll eller ta steg vidare i organisationen är avgörande för att vi ska kunna erbjuda en god omsorg. Vi har till exempel många medarbetare som gått vidare till chefspositioner eller som specialist inom ett område. Detta är ett kvitto på att vi är på rätt väg och självklart fortsätter vi att arbeta aktivt med de här frågorna, säger Christian Horne. 

Några röster från Nytida:

Personporträtt kvinnlig medarbetare med grön tröja och svarta glasögon

“Nytida tar tillvara på duktiga medarbetare och skapar möjligheter till karriärutveckling. I olika forum utbyts erfarenheter och kompetenser vilket gör oss till en lärande organisation.” 

Sophia Sahlback, verksamhetschef för tre verksamheter i Skara 
Porträtt manlig medarbetare med svart tröja och glasögon

“Det bästa med Nytida är att man känner sig som en tillgång och har möjligheten att utvecklas genom olika typer av fortbildning.” 
 

Andreas Lundström, lärare, Kalmar centrumskola
Lyssna