Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
1, 2
LSS 9§10
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Förvärvad hjärnskada, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
40

Daglig verksamhet i Stockholm

Verksamheten är individuellt utformad och vänder sig till dig som har som mål att komma ut i praktik/arbete, alternativt vill studera för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden. På Spånga Jobb erbjuder vi även körkorts-teorigrupp och gymträning.

Vi jobbar enligt vår metod för daglig verksamhet baserad på Supported Employment, som handlar om att skapa förutsättningar för dig att närma dig arbetsmarknaden. Du går från att vara deltagare till arbetssökande. På enheten söker du praktik för att sedan så fort som möjligt vara på en individuell praktikplats med löpande stöd av din stödperson. Det finns även möjlighet för egna studier på enheten. Vi finns också med i arbetet om anställning skulle bli aktuellt och samverkar då med till exempel Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Spånga Jobb

Vi finns i lättillgängliga och fräscha lokaler mitt i Spånga Center, det är 7 minuters gångväg från Spånga station. Från Odenplan når du Spånga station på 10 minuter.

Vi har flera mindre kontorsrum där du kan jobba vid dator, ett större lunch-/mötesrum samt ett pentry med tillgång till kyl och micro. I Spånga Center finns även en omtyckt lunchrestaurang.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Vi är ett gäng välutbildade medarbetare som brinner för att ge dig de bästa förutsättningarna att närma dig arbetsmarknaden. Vår jobbmetod är baserad på Supported Employment.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.