På Nytida finns ett antal dagliga verksamheter med fokus på att stötta personer som vill gå från en plats på daglig verksamhet till praktik och en anställning på den öppna arbetsmarknaden.

Vi arbetar enligt Supported Employement metoden som vi i vår egen version kallar Nytidas jobbtrappa. Vi vänder oss till dig som är i daglig verksamhet men som vill komma ut på arbetsmarknaden.

Nytidas jobbtrappa i korthet

Steg 1. Överenskommelse

Personen ska bli aktivt jobbsökande. Tillsammans skapar vi en gemensam målbild och tar reda på vad personen vill jobba med.

Steg 2. Yrkesprofil

I detta steg handlar det om att matcha arbetstagarens förmåga mot arbetsmarknaden. Vi skriver CV och personliga brev.

Steg 3. Söka jobb och praktik

I steg 3 handlar det om förberedelser och genomförande av praktik och att söka jobb. Vi söker praktikplats och gör studiebesök för att förstå hur arbetsplatsen fungerar.

Steg 4. Jobb och praktik

Detta steg syftar till att säkra en gemensam bild av praktiken, målet och stödbehovet för arbetstagaren och arbetsgivaren. Vi skapar delmål och en plan för uppföljningar.

Steg 5. Stöd vid anställning

Steg 5 handlar om att få och behålla en anställning. Vi tydliggör det fortsatt stödbehovet för arbetstagaren och arbetsgivaren och identifierar vilka aktörer som behöver vara involverade.  


Vill du veta mer? Kontakta

Jobb och praktik

Sara Widholm – verksamhetschef

Är du arbetsgivare och vill hjälpa någon att känna sig värdefull?

Du som arbetsgivare kan bidra till att hjälpa en person att komma ut på arbetsmarknaden.

Är du arbetstagare på daglig verksamhet och vill veta mer?

I nedanstående artiklar kan du läsa mer om hur vi jobbar för att de som önskar ska kunna komm ut i praktik eller arbete.

Här hittar du våra verksamheter som arbetar med Jobbtrappan