Nyheter

Grattis Kista jobb till kvalitetspriset!

Vinnarna står uppställda tillsammans och har tagit emot diplom och blommor

Kista Jobb (tidigare Spånga jobb) vann Nytidas kvalitetspris för 2021, pandemirestriktionerna förra året gjorde att priset delades ut och tillkännagavs nu. Hederspris gick till serviceboendet Manngården i Huddinge och gruppbostaden Jordbruksgatan i Linköping.

Jobbtrappan

Kista Jobb (tidigare Spånga Jobb) är en av Nytidas daglig verksamhet som riktar sig till personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och personer med förvärvad hjärnskada, dvs personkrets 1 och 2 inom LSS. Verksamheten arbetar med ”jobbtrappan”, enligt Supported Employement-metoden, som stöttar arbetstagare ut i arbete och bort från bidragsberoende.


– Vi har utvecklat en metod för att stötta personer med funktionsnedsättning att närma sig arbetslivet, berättar Sara Widholm, verksamhetschef för Nytida Stockholm daglig verksamhet. Vi vet att för att lyckas är det viktigt att vara prestigelösa, jobba tillsammans och alltid med fokus på arbetstagarnas utveckling.


”Jobbtrappan” är en stegvis modell för att hitta praktikplatser som senare kan leda till anställning. Det är viktigt för den som vill göra praktik och på sikt få ett jobb att förstå vad som händer under en dag på jobbet, vilka initiativ man förväntas ta och hur man ska bete sig mot kollegor och andra som kommer till arbetsplatsen. Ofta är de sociala koderna en utmaning för personer med till exempel en autismdiagnos.

– Vi är väldigt glada och stolta över denna fina utmärkelse. Vi hoppas att detta kan göra att fler arbetstagare som vill arbeta, på ett enklare sätt ska kunna närma sig arbetslivet, oavsett om målet är en löneanställning eller en meningsfull sysselsättning, säger Sara Widholm.

Juryns motivering

Kvalitetspriset delas ut en gång om året till en av Nytidas verksamheter.

Juryns motivering: Med stort engagemang och kunnande från teamet har Spånga jobb inte bara utvecklat verksamheten i sig, utan även bidragit till utvecklingen av Nytidas metoder. I en verksamhet där varje enskild arbetstagare står i fokus, är det tydligt att den prestigelöshet och det samarbete som präglar enheten är det som i slutändan ger utdelning till arbetstagarna samt skapar både arbetsglädje och utvecklingsmöjligheter hos medarbetarna.

Här hittar du Nytidas dagliga verksamheter med jobbinriktning

Lyssna