Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
40

Daglig verksamhet i Handen

Haninge Nord omfattas av LSS och erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina mål och drömmar som styr. Du får ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar: Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur samt Person & Relation.

Särskilt fokus: Psykisk hälsa och bryta isolering

Vi erbjuder ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål.

För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Haninge Nord

Haninge Nords dagliga verksamhet ligger alldeles intill Handens pendeltågsstation. Man tar sig till stationen på bara några minuter. Handen Centrum, som är ett shoppingcentrum, ligger ca 10 minuters promenad bort. På andra sidan pendeltågsspåret ligger Rudan friluftsområde där det finns promenadleder, sjöar och mycket skog. Man ser även Rudanområdet genom fönsterna från verksamheten.

Haninge Nords dagliga verksamhets rum är fördelade på ca 300 kvadratmeter. Det finns ett stort gemensamt kök, och utöver det 11 aktivitetsrum i olika storlekar för allt från pingis och dans till arbete vid dator. I lokalerna finns det också tre gemensamma toaletter.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Haninge Nord finns välutbildad personal med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra

verksamhetsinriktningar. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.