Haninge Nord

hDaglig Verksamhet
Handen, Haninge, Stockholm
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Haninge Nord är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum.

Vi har även ett särskilt fokus: Psykisk hälsa och bryta isolering

Vi erbjuder ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål.

För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Här är det dina mål och visioner som styr!

Vad gör man på Haninge Nord?

Du får ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar:

  • Jobb & Utbildning
  • Kultur & Skapande
  • Träning & Hälsa
  • Djur & Natur
  • Person & Relation

Titta gärna på vårt Instagram nedan för fler exempel.

Fysisk miljö

Haninge Nords dagliga verksamhet ligger alldeles intill Handens pendeltågsstation. Man tar sig till stationen på bara några minuter. Handen Centrum, som är ett shoppingcentrum, ligger ca 10 minuters promenad bort. På andra sidan pendeltågsspåret ligger Rudan friluftsområde där det finns promenadleder, sjöar och mycket skog. Man ser även Rudanområdet genom fönsterna från verksamheten.

Haninge Nords dagliga verksamhets rum är fördelade på ca 300 kvadratmeter. Det finns ett stort gemensamt kök, och utöver det 11 aktivitetsrum i olika storlekar för allt från pingis och dans till arbete vid dator. I lokalerna finns det också tre gemensamma toaletter.

Om medarbetarna

På Haninge Nord finns välutbildad personal med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. I arbetsgruppen finns socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Haninge Nord

Lyssna