Haninge Syd

hDaglig Verksamhet
Handen, Haninge, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Haninge Syd är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum som även kan ha intellektuell funktionsnedsättning. Här är det är dina mål och visioner som styr.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Du får ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar:

  • Jobb & utbildning
  • Kultur & skapande
  • Träning & hälsa
  • Djur & natur
  • Person & relation

Fysisk miljö

Vi finns i ljusa kontorslokaler med musikstudio, kontorsarbetsplatser, mötesrum, matsal och kök.

Det är cirka 500 meters promenad till Handenterminalen och kommunala färdmedel. Det är också nära till Haninge centrum med service, restauranger, affärer och bibliotek samt gångavstånd till naturområdet Rudan med skog och sjö.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. I arbetsgruppen finns socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Haninge Syd

Lyssna