Nyheter

Sofie skapar årets julkort åt Nytida

julkort med målad julgranskula och text God jul och gott nytt år önskar vi på Nytida

I år är det Sofie Hoffling från Nytidas dagliga verksamhet Haninge Nord som har fått hedersuppdraget att skapa ett julkort för Nytida. Här svarar hon på några korta frågor om sin konst och planerna inför jul. 

Sofie sitter framför staffliet och målar

Hur känns det att få göra Nytidas julkort?
Det är kul att min konst får synas för en större publik.

Vad har du valt för motiv till julkortet? Varför valde du det?
Jag har valt en grankvist med en julkula. Tycker att det direkt ger julkänsla.

Hur länge har du sysslat med konst?
Jag gick på målarskola när jag var fem år och då hade jag mitt första ”vernissage”. Så jag har alltid tyckt om att rita och måla. Men har hållit på med konst mer seriöst och intensivt de senaste tio åren.

Varför tycker du om att arbeta konstnärligt?
Jag vet egentligen inte hur jag ska svara på det. Det har alltid känts mer som ett måste eller ett behov. Det är något jag måste få ur mig.

Vad ska du själv göra under jul?
Jag och min fästman ska åka till USA och hälsa på hans familj.

julkort med målad julgranskula och text God jul och gott nytt år önskar vi på Nytida

Julkortet som Sofie har skapat

Lyssna