Nyheter

Spöklik Halloween på Nytidas dagliga verksamheter

Halloween-godis och en pumpa

När höstmörkret drar in i slutet av oktober och början av november är det dags för spöklika Halloween. En helg som firas ordentligt runt om i Nytida, inte minst i de dagliga verksamheterna i Stockholm. I år har det också anordnats en tävling om bästa Halloween-utklädnad.

På den dagliga verksamheten Liljeholmen Syd har det varit Halloweentema en hel vecka där man har gjort pumpor och pyntat enheten med spindelväv och orange-svarta draperier för att förbereda för fest.

– Dock har vi sagt nej till mask, för att inte skrämma andra, berättar enhetschef Caroline Andersson.

Festen bjöd på Halloween-bål, snacks och tårta att äta och dricka. Det var disco och tipspromenad samt en alldeles egen tävling där Liljeholmens Syds coacher tävlade om vem som kunde ha flest Marsmallows i munnen och samtidigt säga Halloween. Coacherna blev dock utmanande.

– Vann gjorde en av våra arbetstagare som ville vara med på marshmallowstävlingen. Med nio marshmallows i munnen, kunde han fortfarande tydligt säga Halloween, berättar Caroline.

Bästa Halloween-utklädnaden på Nacka Syd

För arbetstagarna har det också varit möjligt att delta i en tävling om bästa utklädnad. Initiativet kom från Haninge Nord.

– Vi på Haninge Nord vet att Halloween är en uppskattad högtid och många har efterfrågat hur vi ska fira den. Då vi ännu inte vill samlas allt för många har vi valt att uppmärksamma Halloween genom en tävling där vi utmanar övriga enheter, berättar enhetschef Johanna Command.

Alla arbetstagare som vill har haft möjlighet att klä ut sig och sedan bli fotograferade. Tävlingsbidragen sammanställdes ett bildspel som har visats upp på enheterna som fått rösta på sin favorit.

Vinnaren Josefine kom från dagliga verksamheten Nacka Syd. Hon hade klätt ut sig till ”Prinsessan Leia som varit slagsmål”. Utöver äran vann Josefine en fylld godishink samt en vandringspokal till sin enhet. Även Nacka Syd hade pyntat enheten i Halloweentema med girlanger i taket.

– Vi hade som aktivitet att skära pumpor och färglade halloweenfigurer. Utöver det hade vi Halloween-fika med läskiga muffins som vår bakgrupp hade ordnat i tidigare. Många tog upp firandet som veckans höjdpunkt, berättar Johanna Palén, coach på Nacka Syd.

Möt några av dem som klädde ut sig

Josefine vinnare i tävlingen

Vad är du utklädd till: Prinsessan Leia som varit slagsmål.

Varför klär du ut dig: Det är kul. Det är roligt att klä ut sig när det är tävling.

Hur känns det att ha vunnit: Jag blev överraskad. Det var väldigt roligt att vinna.

Arbetstagare från Haninge Nord

Vad är du utklädd till: Någon ur slipknot. Jag har gjort masken själv på skapande.

Varför klär du ut dig: För att uttrycka mig själv på ett kreativt sätt, och släppa lös min energi. Det mår jag bra av.

Arbetstagare från Haninge Nord

Vad är du utklädd till: Music monster

Varför klär du ut dig: Jag tycker det är bra att bjuda på sig själv, för jag tycker om att se vad de andra klär ut sig till också.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna