Om verksamheten
Villa Haglösa är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar med diagnos inom autismspektrum med eller utan lindrig intellektuell funktionsnedsättning.
Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).
Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.
Vi stöttar vi dig till att göra stimulerande fritidsaktiviteter och träna på sociala färdigheter tillsammans med de andra boende eller med personal. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen i vårt arbete.
Vi värdesätter gott samarbete och nära kontakt med det nätverk av personer som är viktiga för dig.
Förutom aktiviteterna som vi gör i huset och i trädgården finns närheten till tre tätorter – Trelleborg, Svedala och Malmö – där vi tillgång till ett brett utbud av aktiviteter av olika karaktär. Allt från att gå skogspromenader till att besöka simhallar.
Fysisk miljö
Villa Haglösa är beläget i en by strax utanför Trelleborgs tätort. Härifrån når man hav och skog med en kort bilresa.
Du bor i ett eget rum och har eget badrum i en hemtrevlig miljö med plats för fem boende. Det finns ett gemensamt kök, matplats, vardagsrum och stora ytor för lek och bus. Det finns även en mycket generös inglasad altan och villan är omgiven av en stor trädgård och med utsikt över fälten.
Om medarbetarna
Vi eftersträvar en personalgrupp sammansatt av olika utbildningsbakgrund, ålder och kön för att möta olika behov av stöd hos barnen och ungdomarna. Exempel på utbildningsbakgrund för medarbetarna i verksamheten är socionom, stödpedagog, vård- och omsorgsprogrammet, förskolelärare och undersköterska. Vi rekryterar omsorgsfullt och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Via vår egen utbildningsorganisation LÄRA (lara.se) vidareutbildar vi våra medarbetare inom till exempel diagnoser, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och AKK. Via LÄRA anordnar vi även handledning för fortsatt kompetensutveckling eller för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.