Visa alla bilder

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
Autism, Downs syndrom
5

LSS-boende i Lödöse

Ranängen är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar upp 20 år med tillstånd inom autismspektrat, Downs syndrom och/eller utvecklingsstörning.

På Ranängen stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar utifrån tydliggörande pedagogik i vårt arbete. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Som boende hos oss har du stor möjlighet till elevplats på en elevplats på Solhagaskolan här i Lödöse, verksamhetens egen fristående skola. Skolan omfattar grundsärskola samt gymnasiesärskola med individuella programmet.

Alla måltider tillagas från grunden av oss själva på Ranängen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ranängen

Ranängens barn- och ungdomsboende är en stor tvåvåningsvilla i Lödöse. Du bor i ett eget rum och har tillgång till flera gemensamhetsutrymmen och trädgård.

Kommunikationer och service

Lödöse har kollektivtrafikförbindelser med Göteborg och Trollhättan och ett mindre köpcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och frisör.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Ranängen finns 16 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.