Ranängen barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Lödöse, Lilla edet, Västra Götaland
1 av 3 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Ranängen är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar upp 20 år med tillstånd inom autismspektrat,  och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

På Ranängen stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar utifrån tydliggörande pedagogik i vårt arbete. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Som boende hos oss har du stor möjlighet till elevplats på en elevplats på Solhagaskolan här i Lödöse, verksamhetens egen fristående skola. Skolan omfattar grundsärskola samt gymnasiesärskola med individuella programmet.

Alla måltider tillagas från grunden av oss själva på Ranängen.

Fysisk miljö

Ranängens barn- och ungdomsboende är en stor tvåvåningsvilla i Lödöse. Du bor i ett eget rum och har tillgång till flera gemensamhetsutrymmen och trädgård.

Kommunikationer och service

Lödöse har kollektivtrafikförbindelser med Göteborg och Trollhättan och ett mindre köpcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och frisör.

Om medarbetarna

På Ranängen finns 16 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen