Hamngatan barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Lilla edet, Västra Götaland
1 av 3 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-boendet Hamngatan vänder sig till barn och ungdomar med autism eller autismliknande tillstånd och som också kan ha en lindrig utvecklingsstörning.

På Hamngatan stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar i vårt arbete. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga. Boendet är bemannat dygnet runt, året om.

Som boende hos oss erbjuder vi dig en elevplats på Solhagaskolan i Lödöse, verksamhetens egen fristående skola. Skolan omfattar grundsärskola samt gymnasiesärskola med individuella programmet.

Fysisk miljö

Boendet ligger centralt i Lilla Edet. Du bor i ett eget rum med toalett och dusch. Besökare är välkomna att övernatta hos oss. Med lokaltrafiken kan man ta sig till Göteborg och Trollhättan. I Lilla Edets centrum finns bland annat butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare, bio och bibliotek.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen