Visa alla bilder

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
Autism
5

LSS-boende i Lödöse

LSS-boendet Hamngatan vänder sig till barn och ungdomar med autism eller autismliknande tillstånd och som också kan ha en lindrig utvecklingsstörning.

På Hamngatan stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar i vårt arbete. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga. Boendet är bemannat dygnet runt, året om.

Som boende hos oss erbjuder vi dig en elevplats på Solhagaskolan i Lödöse, verksamhetens egen fristående skola. Skolan omfattar grundsärskola samt gymnasiesärskola med individuella programmet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hamngatan

Boendet ligger centralt i Lilla Edet. Du bor i ett eget rum med toalett och dusch. Besökare är välkomna att övernatta hos oss. Med lokaltrafiken kan man ta sig till Göteborg och Trollhättan. I Lilla Edets centrum finns bland annat butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare, bio och bibliotek.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.