Hagsätra aRT

hDaglig Verksamhet
Bandhagen, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Daglig verksamhet med inriktning mot konst och musik

Hagsätra aRT är en konstnärlig daglig verksamhet som är inriktad mot konst och musik. Kort sagt kan man säga att Hagsätra aRT finns till för dig som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och vill syssla med konst och musik. Som ett kulturhus fast en daglig verksamhet!

På Hagsätra aRT är det kreativa skapandet i centrum – en plats för dig som vill utveckla dina konstnärliga och musikaliska förmågor. Hagsätra aRT är en plats att mötas på där vi i vår egen takt, med stöd och uppmuntran, hjälps åt att  tillsammans hitta vägar framåt för våra kreativa sidor och som personer.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Ateljé och Verkstad

På Hagsätra aRT välkomnas du in i en ateljé där du kan arbeta med teckning, måleri, pyssel, smyckestillverkning, skulptur med mera. Det finns stor individuell frihet i vad du vill arbeta med i ateljén och ibland jobbar eller lär vi oss någon nytt under gemensamma teman. I vår verkstadsdel finns möjlighet till snickeri och att gjuta i betong. Det finns också tillgång till symaskiner.

Musik

Inom musiktemat på Hagsätra aRT finns möjlighet att utforska instrument, sång och prova på att spela med andra. På Hagsätra aRT finns band. Vi har en replokal och en mindre studio där musikaktiviteterna håller till. Ibland ges tillfälle att jamma med andra för dig som spelar instrument eller sjunger.

Individuella projekt – du kan spela in i musikproduktion med programmet Logic med en coach eller självständigt. Du kan också få möjlighet att öva själv i replokal eller studio.

Övriga aktiviteter

När det finns ett delat intresse för ett specifikt tema händer det att vi bildar nya gruppaktiviteter. Några gruppaktiviteter är inriktade på Stopmotion, rollspel och köksgrupp. På fredagar har vi en gemensam social aktivitet som vi kallar Tillsammans. Vi har även ett enhetsmöte som är ett av våra forum för information, idéer och åsikter.

Att träna är viktigt för att må bra. Därför erbjuder vi träning på Actic gym med gångavstånd från verksamheten och badminton i Eriksdalshallen två dagar i veckan.

Fysisk miljö

I våra lokaler finns bland annat musikstudio, ateljé och verkstad. Verksamheten ligger på våning 1 och är tillgänglig med hiss. Verksamheten är tillgänglig för personer som använder rullstol.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade och har stor erfarenhet av att arbeta med våra målgrupper. På aRT finns personal som är erfarna musiker, snickare och duktiga på kreativt skapande och drama.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Hagsätra aRT

Lyssna