Nyheter

Het och kryddig rock med Piripiri

Piripiri repar

Flera av Nytidas dagliga verksamheter har musik på programmet. Här finns många band som spelar olika slags musik. Ett är rockbandet Piripiri, som har spelat ihop sedan 2012 och som igår i Nytida Resursteamets dagliga verksamhet i Stockholm.

Vi träffar de fem bandmedlemmarna i deras replokal i en gammal industribyggnad i Hagsätra i södra Stockholm. Här repar de varje onsdagseftermiddag. På repertoaren står covers på klassiska rock-, punk- och hårdrockslåtar. Allt från Neil Young till Ebba Grön och Metallica ekar mellan betongväggarna medan temperaturen stiger i både rummet och musiken.

Linnea Olovsson står för sången i Piripiri.

─ Jag har sjungit mycket i olika sammanhang. Både i skolan, sju år i en kör och jag har spelat in en egen singel i studio innan jag kom med i bandet, berättar hon.

Tim Levinsson är gitarrist i bandet.

─ Jag började med trummor men det var inte min grej. Jag gick över till gitarr och det har jag spelat i elva år nu, säger han

På basen hittar vi Leffe Mellberg.

─ Jag har lirat bas sen jag var nio år gammal. Jag la av ett tag i 30-årsåldern när jag blev sjuk, men jag började igen för fem-sex år sedan när vi startade bandet, berättar Leffe.

Bakom trumsetet sitter Jörgen Schwank.

─ Jag har gjort tvärtom som Tim, jag började med gitarr men gick över till trummor, säger han med ett leende.

På gitarr hittar vi också Nytidamedarbetaren Olle Hedblom.

─ Det finns ytterligare minst 5-6 band i Nytida Resursteamets verksamhet. Vi är det band som spelat längst ihop av dem, berättar Olle.

Piripiri river av några fler låtar. Det låter bra, tajt, rått med rejält gung och det är svårt att inte börja headbanga. Bandet bjuder på spelglädje, koncentration och ett fint samspel mellan bandmedlemmarna.

─ Vi har en bra kommunikation mellan oss, feeling the feeling – det är viktigt med teamwork i ett band, säger Linnea. Det är hon som kommit på bandnamnet Piripiri – lite kryddigt och hett som rock ska vara.

Piripiri har gjort flera livespelningar och är ett rutinerat liveband. Den 27 april 2018 kan man till exempel höra dem på en festival med totalt sex band från Nytida på Melody Box vid Telefonplan i Stockholm.

─ Jag glömmer aldrig vårt första gig, när jag fastnade med byxbenet i pedalen och trumpinnen flög iväg. Det var på Resursteamets 15-årsjubileum. Vi har mer rutin nu, säger Jörgen.

Inför framtiden hoppas Piripiri bland annat få möjligheten att spela in musik i en riktig studio. Det finns inom Nytida och Olle planerar att höra sig för om det kan funka. Något som bandmedlemmarna ser fram emot att få prova på.

Här är några av våra dagliga verksamheter som har musikinriktning

Lyssna