Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
2
LSS 9§10
Vuxna
Förvärvad hjärnskada
50

Daglig verksamhet i Stockholm, Liljeholmen

Dagliga LSS-verksamheten Liljeholmen Öst vänder sig till personer med förvärvad hjärnskada. För de personer som här deltar i daglig verksamhet kan det exempelvis handla om att man råkat ut för en stroke, varit med om en bilolycka eller har drabbats av en sjukdom. Denna enhet har dessutom en specialinriktning och tar också emot personer med kognitiva sjukdomar som till exempel Alzheimers sjukdom. Vi erbjuder här en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet: Det är din strävan och din vilja som styr. Enheten kännetecknas av en stark vi-känsla och en hög energinivå: Här bjuds alla in till att ha kul! Du får ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar: Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur samt Person & Relation. Enheten lägger stor vikt Träning & Hälsa och erbjuder ett antal olika ”må-bra” och träningssammanhang.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Liljeholmen Öst

Vi finns i ljusa fina lokaler, musikstudio, datorer, träningsmöjligheter, vilorum och härliga utrymmen där vi kan äta, fika och umgås. Nära tvärbanan och tunnelbanan, naturnära med skog och vatten precis utanför dörren.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Vi har välutbildade medarbetare med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.