Älvsjö Kreativa daglig verksamhet för vuxna

hDaglig Verksamhet
Älvsjö, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Älvsjö Kreativa - med egna tidningsredaktionen Antenn Magasin & teatergruppen Astroteatern

Älvsjö kreativa är en daglig verksamhet som vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.

Deltagarna som går hos oss på Älvsjö Kreativa har ofta ett behov av att arbeta i lugn miljö, så vi strävar efter att begränsa intrycken de stunder som kräver arbetsro. Där emellan är det viktigt med socialt utbyte och skratt, så vi umgås i grupp också.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

En vanlig dag hos oss

De flesta av våra deltagare startar sin dag mellan kl. 9-10. Då samlas vi köket för en kopp kaffe och pratar lite om allt möjligt, kanske löser ett korsord. Dagens aktiviteter sätter igång vid 9:30, antingen följer du dagens gruppaktivitet, eller så arbetar du utifrån ditt eget individuella schema. Lunch äter vi 11:30 gemensamt, antingen tar du med din egen lunchlåda eller så kan du köpa lunch till självkostnadspris på verksamheten. Efter lunch tar de som vill en promenad i närområdet, innan vi sätter i gång med eftermiddagens aktiviteter.

Det finns alltid kaffe, te och frukt att tillgå på verksamheten.

Specialinriktning

Älvsjö Kreativas främsta inriktningar är Astroteatern och Antenn Magasin (ta del av Antenn Magasin genom att klicka på den gröna länken här i högermarginalen). Andra gemensamma aktiviteter är skapande i alla möjliga former, där vi utformar utbudet efter deltagarnas önskemål. Alla aktiviteter vi gör på Älvsjö Kreativa grundas i deltagarnas idéer och önskemål, vilket resulterat i många roliga små och stora projekt och teman under årets gång. Det kan exempelvis vara odling, gemensamma konstprojekt, filmstund eller musikquiz. Vi har fotogrupp, körkortsgrupp och en sånggrupp där vi tränar på olika tekniker. Träning och promenader finns också med på schemat.

Fysisk miljö

Älvsjö Kreativa ligger i en rymlig och ljus lokal med nära till det mesta. Verksamheten har ett redaktionsrum, en black-box för teater och sång, ett skapanderum och flera mindre arbetsrum. Köket är som ett allrum där vi ofta samlas för spel och för samtal.

Verksamheten ligger med nära gångavstånd till Älvsjö station som är en knytpunkt för både pendeltåg och bussar. Där ligger även Älvsjö torg som är en fin samlingsplats med både caféer, restauranger och matvaruaffär. Vi har även nära till biblioteket som vi besöker då och då, samt utomhusgym som vi går till varje vecka. Solbergaskogen ligger nära med vacker natur och fina promenadmöjligheter.

Om medarbetarna

Personalen på Älvsjö Kreativa tycker om att jobba här på verksamheten. De har stort utrymme för sin kreativitet och lägger mycket tid på att individanpassa efter var och ens behov. I vår personalgrupp har vi olika erfarenheter och bakgrunder såsom svenskalärare, teaterpedagog, professionell fotografi och illustration, träningsintresserade, socionomutbildad, specialistundersköterska och en medarbetare med bakgrund från psykiatri. En personal pratar flytande arabiska. Det vi alla har gemensamt är att vi gillar att ha kul på jobbet och skratta tillsammans. Man hör det på namnet, - vi är kreativa.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Älvsjö Kreativa

Lyssna