Älvsjö Kreativa daglig verksamhet för vuxna

hDaglig Verksamhet
Älvsjö, Stockholm

Om verksamheten

Älvsjö Kreativa - med egna tidningsredaktionen Antenn Magasin & teatergruppen Astroteatern.

Till oss på Älvsjö Kreativa kommer personer inom personkrets 1, alltså personer med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning), autism eller autismliknande tillstånd.

Deltagarna som går hos oss på Älvsjö Kreativa har ofta ett behov av att arbeta i lugn miljö, så vi strävar efter att begränsa intrycken de stunder som kräver arbetsro. Där emellan är det viktigt med socialt utbyte och skratt, så vi umgås i grupp också.

En vanlig dag hos oss

Våra deltagare startar sin dag mellan kl. 9-10. Då samlas de flesta i köket för en kopp kaffe och snackar lite om allt möjligt, kanske löser ett korsord. Dagens aktiviteter sätter igång vid 9:30, antingen följer man dagens gruppaktivitet, eller så arbetar deltagaren utifrån sitt egna individuella schema. Lunch äter vi 11:30 gemensamt, antingen tar man med sin egen lunchlåda eller så finns det möjlighet att beställa lunch från närliggande restaurang. Efter lunch tar de som vill lunchpromenad i närområdet, innan vi sätter i gång med eftermiddagens aktiviteter.

Det finns alltid kaffe, te och frukt att tillgå på verksamheten. Vi erbjuder även enklare frukost mellan kl. 9-10.

Specialinriktning

Älvsjö Kreativas främsta inriktningar är Astroteatern och Antenn Magasin. Andra gemensamma aktiviteter är skapande i alla möjliga former, där vi utformar utbudet efter deltagarnas önskemål. Alla aktiviteter vi gör på Älvsjö Kreativa grundas i deltagarnas idéer och önskemål, vilket resulterar i många roliga små och stora projekt och teman under årets gång. Det kan exempelvis vara odling, gemensamma konstprojekt eller musikquiz. Träning och promenader finns också med på schemat.

Fysisk miljö

Älvsjö Kreativa ligger i en rymlig och ljus lokal nära till det mesta. Verksamheten har ett redaktionsrum, en black-box för teater och dans, ett skapande rum och flera mindre arbetsrum. Köket är som ett allrum där vi ofta samlas för spel och samtal.

Verksamheten ligger med nära gångavstånd till Älvsjö station som är en knytpunkt för både pendeltåg och bussar. Där ligger även Älvsjö torg som är en fin samlingsplats med både caféer,

restauranger och matvaruaffär. Vi har även nära till biblioteket som vi besöker då och då, samt utomhus gym som vi går till varje vecka. Solbergaskogen ligger nära med vacker natur och fina promenadmöjligheter.

Om medarbetarna

Personalen på Älvsjö Kreativa tycker om att jobba här på verksamheten för att dem får stort utrymme för sin kreativitet och lägger mycket tid på att individanpassa efter var och ens behov. I vår personalgrupp har vi olika erfarenheter och bakgrunder så som svenskalärare, skådespelare, professionell fotografi och illustration, träningsintresserade, dansledare, och psykiatri. En personal pratar flytande arabiska. Det vi alla har gemensamt är att vi gillar att ha kul på jobbet och skratta tillsammans.

Visa hela beskrivningen

Älvsjö Kreativa på Instagram

Det här händer på Älvsjö Kreativa

Lyssna