Nyheter

Utställning i kulturhuset i Stockholm

Just nu pågår en utställning på Lava i Kulturhuset i Stockholm med Scully, 20 år från Huddinge, som är omsorgstagare på Nytidas dagliga verksamhet HagsätraaRT. Här nedan berättar han om sitt konstnärskap.

– Jag började måla när jag var 5 år gammal. Jag gick på ett dagis som var anpassat för att hjälpa mig med min språkutveckling. Då fick jag jobba mycket med bilder och det var då jag hittade kaninen som fortfarande finns i många av mina tavlor. Det är en symbol som representerar glädje och positivitet för mig.

Gymnasiet var en tuff tid och det var konst som gav mig både hopp och glädje. Det hjälper oerhört mycket att hantera stress också.

Jag var på besök på Lava i Kulturhuset förra året med min kompis och såg att det fanns möjlighet att ställa ut konst där. När jag kom hem skickade jag ett email till dem tillsammans med bilder på olika konstverk jag har gjort och de blev intresserad på en gång. Det som jag gjorde som var lite annorlunda var att istället för att åka dit och hänga upp ”färdig” konst så skapade jag allt på plats.

Jag vill att folk som tittar på min konst förhoppningsvis får lite inspiration och glädje.

Lyssna