Nyheter

Eftermiddagsparty med musik!

Ett band uppträder med sång, elgitarrer och bongotrummor

När Stora Blå Kultur fick besök av deltagare från en dagliga verksamhet från Lund blev det ett bra skäl för Nytidas dagliga verksamheter Stora Blå Kultur och Hagsätra aRT som har musikinriktning att ses tillsammans med Lundagänget och spela musik för varandra.

På scenen avlöste artisterna varandra i en strid ström. Först ut var gästerna från Lund. som kom direkt från Siljabåten ”Häng med på party”, sjumannabandet Rocket spelade bland annat en egen nyskriven låt som heter och avslutade med en riktig klassiker ”We Will Rock You” där publiken var med och klappade i sann Queen-anda.

Pirripirr Hagsätra aRT

Näst på tur var Hagsätra aRT och bandet Pirri Pirri. De fortsatte på det rockiga temat och körde två låtar av Neil Young, ”Like a Hurricane” och ”Keep On Rocking in the Free World”, även nu hängde publiken bra med och klappade i takt.

Avslutade gjorde en rad artister från Stora Blå Kultur i olika konstellationer och musikstilar. Jenny sjöng solosång kompad av Bongotrummor och piano. Sen blev det en mer latinamerikansk känsla när Santiago sjöng ihop med ett stort gäng musiker och i publiken startade en spontan salsadans. Ajis sång var mer åt det punkiga hållet. Sist men inte minst ställde sig David med sin gitarr på scenen och framförde bland annat sin egen låt ”Härlig tillvaro”. Han sammanfattade också vad de flesta kände på ett mycket bra sätt. ”Vilket eftermiddagsparty vi har haft”.

Och det är nog inte sista gången det här musikaliska och kreativa gänget ses för att spela musik tillsammans.

Lyssna