Nyheter

Tack till alla som deltog i digitala Glada Midnattsloppet!

Deltagare i loppet springer med suddig bakgrund

Den 28 augusti var sista dagen för att springa, gå eller rulla Glada Midnattsloppet digitalt. Loppet har varit en succé även i år. 380 personer har deltagit i det digitala loppet och flera av Nytidas verksamheter har anordnat egna lopp.

Tellusvägens gruppboende i Nacka deltog fem av de sex boende i ett gemensamt lopp söndagen den 21 augusti.

– Många är våra boende är borta på helgerna för att hälsa på sina föräldrar och alla vill ju vara med. Därför är det lättare att ordna ett lopp här på plats istället för åka in den lördagen loppet går på Söder, förklarar gruppchefen Betty Tarzikhan.

De boende på gruppbostaden har varit med förut.

– De älskar att vara med i själva tävlingen men också att få medaljen och varje år en tröja med en ny färg, säger Betty.

flicka på språng

Även Nytida Falkenberg har sprungit, rullat och gått Glada Midnattsloppet. Onsdagen den 24 augusti var det 30 förväntansfulla omsorgstagare stod på startlinjen och innan start värmde de upp tillsammans med Motionshusets gym.

Vid målgång spelade trubaduren Simon. Alla fick medalj och en Goodybag som flera lokala företag i Falkenberg sponsrat loppet med. Det var med andra ord en fantastisk eftermiddag med fint väder och härliga prestationer för dem som deltog i loppet.

Över 60 personer deltog i Vallentuna

deltagare i gula tröjor med  rygg mot kamera

Också de dagliga verksamheterna som ingår i Vallbostrand industri och hantverk i Vallentuna anordnade ett eget digitalt Glada Midnattslopp den 25 augusti. I år hade de också bjudit in dagliga verksamheterna Bruket och Hyttan från Täby att delta. Över 60 personer deltog!

– För oss från Hyttan var det första gången och 16 personer deltog. Alla hade på sig sina tröjor som de hade fått i förväg. Det skapade en så fin lagkänsla, berättar Daniella Elmersson.

Loppet inleddes med uppvärmning, det var vätskekontroll och skyltar för start och mål. Allt bidrog till att det kändes som en riktig tävling. Vid målgång fick alla en påse med frukt, festis och choklad.

­– Men mest uppskattad är medaljen, säger Karin Nilsson från Vallbostrand industri och hantverk.

Både Karin och Daniella tycker att det är en fördel att ordna loppet på plats i Vallentuna.

–  Det är ett mindre sammanhang och inte så långt att åka. Vi har ett bra samarbete mellan de olika verksamheterna och det kändes tryggt att veta att vi är många på plats om det skulle behövas, säger Daniella.

– Vi tycker att detta är ett vinnande koncept.  Att vara här i Vallentuna underlättar för alla och även den som behöver mycket stöd av personal kan delta i loppet, säger Karin.  

– Vi kommer absolut att vara med nästa år, säger både Karin och Daniella.

uppvärmning pågår på gräsmatta

Uppvärmning i Falkenberg.

fyra personer i gula tröjor

Deltagare från Tellusvägens gruppboende.

person i rullstol med lyfta arbmar

Deltagare i Vallentunas digitala lopp.

gruppbild efter loppet fyra personer en i rullstol tre i gula tröjor

Deltagare från Bruket med medalj.

Lyssna