Bruket

hDaglig Verksamhet
Täby, Stockholm
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Bruket är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till  dig med autism eller Aspergers syndrom. Verksamheten är öppen på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00.

På Bruket vill vi ge dig stimulans, gemenskap och en meningsfull vardag. Samtidigt som arbetsträningen ska hjälpa dig att bli allt mer självständig och utveckla dina förmågor som i vissa fall kan leda till praktik eller arbete.

Bruket ska så långt som möjligt likna en vanlig arbetsplats. När du arbetar här har du ett personligt schema för när du ska arbeta och vad du ska göra. På Bruket görs de dagliga uppgifterna främst i våra fasta verksamheter där arbetslagen kan bestå av två till fyra arbetstagare samt handledare.

Titta på vår film från Brukets dagliga verksamhet

En trygg arbetsplats

På Bruket ska du känna att du är på en trygg arbetsplats. Då har du lättare att utveckla dina förmågor och bli allt mer självsäker i det du gör. Allt som kan göra dig otrygg tar vi på största allvar.
Våra arbetsområden är:  Media, köksgrupp, snickeri, natur- och kulturgrupp, pärlarbete, textil, bild och form, hushållsarbete samt en utegrupp som arbetar säsongsvis. De olika grupperna kan anpassas efter vilka behov och önskemål som finns. I vår verksamhet är även friskvård och sociala aktiviteter viktiga delar.

Pedagogik som passar dig

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser. För oss är det samtidigt viktigt att vi har roligt på arbetsplatsen.

Fysisk miljö

Brukets verksamhet ligger i ett industriområde vilket skapar en naturlig arbetsmiljö runt omkring oss. På gångavstånd har vi Arninge centrum med ett stort utbud service och butiker. I närheten finns busshållplatser och lite längre bort ligger station Arninge på Roslagsbanan. En kort promenad bort har vi naturområden med skog och vatten.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Bruket

Lyssna