hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Aspergers, Autism
30

En bland andra arbetsplatser i industriområdet

Brukets dagliga verksamhet vänder sig till ungdomar och vuxna med autism eller Aspergers syndrom.

På LSS-verksamheten Bruket vill vi ge dig stimulans, gemenskap och en meningsfull vardag. Samtidigt som arbetsträningen ska hjälpa dig att bli allt mer självständig och utveckla dina förmågor som i vissa fall kan leda till praktik eller arbete.

Bruket ska så långt som möjligt likna en vanlig arbetsplats. När du arbetar här har du ett personligt schema för när du ska arbeta och vad du ska göra. På Bruket görs de dagliga uppgifterna främst i våra fasta verksamheter där arbetslagen kan bestå av två till fyra arbetstagare samt handledare.

En trygg arbetsplats

På Bruket ska du känna att du är på en trygg arbetsplats. Då har du lättare att utveckla dina förmågor och bli allt mer självsäker i det du gör. Allt som kan göra dig otrygg tar vi på största allvar.

Våra arbetsområden är: utegrupp, matleveranser, media, köksgrupp, snickeri, textil och tygtryck, bild och form, hälsa/hushåll samt enklare legoarbeten. De olika grupperna kan anpassas efter vilka behov och önskemål som finns. I vår verksamhet är friskvård, kultur och sociala aktiviteter viktiga delar.

Pedagogik som passar dig

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser. För oss är det samtidigt viktigt att vi har roligt på arbetsplatsen.

Bruket är öppet på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Bruket

Brukets verksamhet ligger i ett industriområde vilket skapar en naturlig arbetsmiljö runt omkring oss. På gångavstånd har vi Arninge centrum med ett stort utbud service och butiker. 200 meter från Bruket finns en busshållplats med anslutningar mot Danderyd och Åkersberga centrum. En kort promenad bort har vi naturområden med skog och vatten.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.