hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom, Tvångssyndrom, Utvecklingsstörning
6
Vuxna

Gruppbostaden erbjuder dig ett individuellt anpassat stöd med respekt för självbestämmande och integritet. Målet med insatsen är att stärka dig till ett självständigt liv med inflytande och trygghet i din vardag. Om du vill kan du äta gemensamma måltider tillsammans med dina grannar på boendet. Personalen lagar all mat själv och du får gärna hjälpa till. Annars lagar du maten och äter på egen hand, och får hjälp i köket av vår personal. Vi firar alla högtider tillsammans med mat och dryck för de boenden som vill, och vi anordnar också en gemensam vår respektive vinter fest. Aktiviteter utgår utifrån dina önskemål och är enskilda eller gemensamma efter önskemål

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Tellusvägens gruppboende

Enplans villa med 6 lägenheter med 2 rum och kök. Gemensamhetsutrymmen består av allrum med matplats samt kök. Enheten har en egen trädgård, alla lägenheter har en egen uteplats. Nära till grönområden samt service.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Tellusvägen finns 6 tillsvidare personal. All personal är utbildade enligt krav och har även specialkompetens inom området. Det finns en stödpedagog på enheten. Gruppchef har högskolekompetens

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.