Skreavägens Dagliga Verksamhet

hDaglig Verksamhet
Falkenberg, Halland

Om verksamheten

Skreavägens dagliga verksamhet omfattas av LSS och ligger utanför den centrala delen av Falkenberg. Verksamheten vänder sig till vuxna personer med olika funktionsvariationer och erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet.

Skreavägens dagliga verksamhet har ett nära samarbete med Björkå frihet och verksamheten har en egen secondhandbutik där man säljer material som på olika sätt skänkts till Björkå frihet. En stor del av verksamheten kretsar kring återbruk såsom återvinning av värmeljus, tillverkning av braständare samt packning av klädpaket till behövande i andra länder.

På verksamheten finns en arbetskonsulent som matchar deltagare mot olika arbeten utanför den dagliga verksamheten med målet att man ska kunna få en anställning.

Vi erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter och sysselsättning där de individuella behoven står i centrum. Vårt arbetssätt bygger på tydliggörande pedagogik och anpassad kommunikation.

Om medarbetarna

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Skreavägens Dagliga Verksamhet

Lyssna