Välkommen till Glada Midnattsloppet!

Spring, gå eller rulla där du är och när det passar dig mellan den 26 augusti-10 september!

Nytida är stolt medarrangör till Glada Midnattsloppet. Ett motionslopp för alla med en kognitiv funktionsnedsättning. Loppet har blivit en succé med fantastiska deltagare som springer, går och rullar i mål. Delta i Glada Midnattsloppet digitalt där du kan springa när och var det passar dig 26 augusti-10 september.

Loppet har tre klasser

Vi har tre klasser i Glada Midnattsloppet.

  • Löpande (det går också bra att gå)
  • Rullande med assistans
  • Rullande utan assistans

Så här går det till att delta digitalt

  • Alla som kan gå, springa, rulla två kilometer, själv eller med hjälp, kan vara med.
  • Du väljer själv den sträcka på två kilometer som du ska springa.
  • Loppet loggas i en app, där du lägger in den sträcka som du valt.
  • Loppet kan genomföras när som helst under perioden 26 augusti-10 september.
  • Alla deltagare får en tröja, medalj och digitalt diplom

Spring var du vill och när du vill

Den digitala lösningen kan fungera bra för dem som upplever att det är jobbigt med alla intryck under ett vanligt lopp. I det digitala loppet kan även personer utanför Stockholm delta. Loppet kan i år genomföras under hela perioden 26 augusti-10 september. Det innebär att till exempel dagliga verksamheter och skolor kan delta och genomföra loppet tillsammans på en vardag.

Särskild app

Du springer med din telefon och laddar ner din sträcka i Midnattslopps-appen. Om du vill kan du använda lurar och få en ljudfil med den gemensamma löpareden, allsång, nedräkning och startskott. Under loppet kommer det då att spelas musik där ett antal artister och våra partners peppar dig hela vägen in i mål. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar.

Anmälan

Anmälningsavgiften är 225 kronor per person för det fysiska loppet och 195 kronor för det digitala. I anmälningsavgiften ingår en tröja, medalj och ett digitalt diplom. Anmälan öppnar 1 mars.

Bildstöd

Se våra filmer från Glada Midnattsloppet

Följ Glada Midnattsloppet i sociala medier

Möt Sven Bölte från KIND

I filmklippet ovan ger professor Sven Bölte sin syn på fysisk aktivitet och uppmanar er att delta i Glada Midnattsloppet.


Mer om Glada Midnattsloppet

Lyssna