hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Autism
12

Daglig verksamhet i Täby

Hyttans dagliga verksamhet som omfattas av LSS vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd med utvecklingsstörning.

Vi vill erbjuda dig en meningsfull vardag i en miljö där du blir stimulerad och känner dig trygg. Tillsammans med dig gör vi en målsättningsplan som styr vårt pedagogiska arbete. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser.

Arbete och aktiviteter

På LSS-verksamheten Hyttan har vi snickeri, skapande verkstad, sortering och uppdrag utanför verksamheten som återvinning och leverans av sallad till andra enheter. Tre dagar i veckan har vi tillgång till bil. Du kan till exempel följa med till gympasalen, badhuset eller motionsspåret, eller också gör vi bara en tur med bilen och ser oss omkring. Varje vecka har vi gemensamma aktiviteter. Vi tränar, skapar, har hemkunskap, ägnar oss åt kultur och pysslar utomhus när vädret tillåter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hyttan

Hyttan ligger i ett kontorsområde och har nära till butik och strövområden. Hyttan består av tre gemensamma utrymmen: kök/matsal, sinnesrum och verkstad. I övrigt finns arbets- och mötesrum där man arbetar efter sitt personliga schema och gör det på egen hand eller tillsammans med personal. Till Hyttan tar man sig med buss eller bil. Verksamheten erbjuder gratis parkering.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.