Hyttan

hDaglig Verksamhet
Täby, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Hyttan är en daglig verksamhet inom LSS som vänder sig till dig med autism/autismliknande tillstånd och intellektuell funktionsnedsättning. Hyttan är en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

På Hyttan vill vi erbjuda dig en meningsfull vardag i en miljö där du blir stimulerad och känner dig trygg. Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Planen bygger på dina behov, starka sidor och intressen. Målet för Hyttan är att ge dig en meningsfull vardag som bidrar till din personliga utveckling. På Hyttan jobbar alla efter individuella scheman, bland annat med promenader, rörelse, pussel och spel, pyssel, Musik och pedagogisk verkstad. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade samt ha ett lågaffektivt bemötande. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser.

Film om Hyttans dagliga verksamhet

Fysisk miljö

Hyttan ligger i ett kontorsområde och har nära till butiker och strövområden. Hyttan består av tre gemensamma utrymmen: kök/matsal, sinnesrum och verkstad. I övrigt finns arbets- och mötesrum där man arbetar efter sitt personliga schema och gör det på egen hand eller tillsammans med personal. Till Hyttan tar man sig med buss eller bil. Verksamheten erbjuder gratis parkering.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Lyssna