Nyheter

Nytidas inspirationsmässa lockade många

Andreas Nacka jobb

Den 17 oktober anordnade Nytidas dagliga verksamheter i Stockholm en inspirationsmässa för omsorgstagare och anställda inom de dagliga verksamheterna. Tanken är att mötas och att ge möjligheter att se alla olika inriktningar och aktiviteter som Nytida erbjuder.

Redan på bussen ut till Nacka var det fullt av förväntansfulla personer som alla styrde mot mässan på Cylindervägen 3 och det var trångt vid klädinlämningen där man också fick en fin tygpåse. Vid informationsdisken hälsade Pierre Selim och Karin Sidenvall välkomna och guidade vidare in i lokalen som var full av folk, cirka 1 000 personer var anmälda. De som tycker det är jobbigt med mycket folk hade haft möjlighet att besöka mässan tidigare på dagen istället.

Klockan halv två stod Nytidas affärsområdeschef Magnus Åkerhielm på scen för att hälsa all välkomna och klippa ett invigningsband. Sedan överlämnades scenen till Stora Blå Kultur som stod för musikunderhållningen under eftermiddagen.

Besökarna fick prova på olika aktiviteter och fick tips och idéer på saker att göra som man kan ta med till sin egen verksamhet. Det gick också att tjäna mässvaluta som kunde användas för att köpa nyckelband, t-shirts och andra saker. Mässvalutan tjänade man genom att prova på olika aktiviteter som till exempel att förpacka skruvar hos Andreas Norberg från Nacka jobb. På Da Capo, fick man sortera skräp. Da Capo är en daglig verksamhet som finns på äldreboendet Villa Tärnö. Där jobbar Rickard och Wille bland annat med att sortera skräp men också med att ta hand om tvätt och hjälpa de äldre att komma till olika aktiviteter.

Från Spånga jobb och Spånga Syd kom Malin Wiik i sällskap med sina hundar Filur och Eira som bland annat är med i hundgruppen. För den som gillar djur erbjuder en annan daglig verksamhet också möjlighet att arbeta i ett stall.

Cissi Malmgren från Danderyd Syds hälsogrupp bjöd på goda Smoothies bestående av banan, blåbär och havremjölk. Hon berättar att de förutom att laga nyttiga mellanmål har flera träningsgrupper.

Men minst lika viktigt som att prova på de olika aktiviteterna var att få träffa gamla och nya vänner, det blev många glada återseenden och som en rolig avslutning på dagen anordnades det ett disco för den som var danssugen.

Läs mer om våra dagliga verksamheter här

Kontakta oss för frågor om placeringar

Lyssna