Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
10

Riktigt och viktigt arbete i äldreomsorgen

LSS-verksamheten Da Capo bedriver daglig verksamhet som vänder sig till dig med lindrig till måttlig funktionsnedsättning.

På äldreboendet Villa Tärnö i Farsta arbetar du sida vid sida med den ordinarie personalen i äldreomsorgen och deltar i den dagliga driften av boendet. Som en extra resurs sätter du guldkant på de äldres tillvaro.

Arbete

Det finns många olika arbetsuppgifter du kan prova på och vi utgår alltid från dina starka sidor, förmågor och vilka intressen du har. För oss är det viktigt att du får möjlighet att utvecklas i din takt. Du får det stöd du behöver för att klara dina arbetsuppgifter. Stödet förändras i takt med att du blir allt säkrare i dina arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

- Ta emot leveranser som kommer till äldreboendet.
- Arbeta som avdelningsvärdar/-värdinnor.
- Vaktmästaruppgifter.
- Sköta äldreboendets café.
- Hjälpa de som bor i huset till olika aktiviteter som bingo, frågesport och promenader.
- Återvinning.

Praktikplats

När du arbetat på Da Capo minst ett år har du, efter individuell prövning, möjlighet att komma ut på praktik på andra arbetsplatser. Något du kan göra parallellt med att du deltar i dagliga verksamheten på Villa Tärnö. Vi kartlägger dina förmågor och hjälper dig att hitta en matchande arbetsplats.

Aktiviteter

Vi arbetar aktivt med friskvård och hälsa och erbjuder förutom arbetet flera aktiviteter. Vi går regelbundet långa gemensamma promenader. Ibland i raska steg, ibland i ett lugnare tempo för att få tid att prata, tänka efter och lösa problem. Vi har ett gym som du kan utnyttja under din arbetstid. Om du vill får du stöd och coachning i din träning av personalen. Vi anordnar fester och jippon några gånger per år, vi springer Vårruset, åker på utflykter och deltar i en gemensam friluftsdag varje år tillsammans med övrigadagliga verksamheter i Nytidas egen regi i Stockholmsområdet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Da Capo

Da Capos dagliga verksamhet finns i det nybyggda äldreboendet Villa Tärnö i Farsta. Hit är det gångavstånd från tunnelbana och pendeltåg.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Da Capo finns cirka 3 medarbetare (alla anställningsformer). På Da capo arbetar personer med relevant utbildning inom social omsorg. Hela gruppen har ett stort engagemang och lång erfarenhet av att ge stöd till dem som jobbar med anpassat arbete.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Da Capo på Youtube