Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
ADHD, Aspergers, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
60

Daglig verksamhet inom LSS i Stockholm

Verksamheten på Nacka Jobb är individuellt utformad och vänder sig till dig som har som mål att komma ut i praktik eller arbete. Vi stöttar dig att nå dina målsättningar oavsett om det handlar om att nå en löneanställning eller en praktikplats med meningsfulla uppgifter och sammanhang. Hos oss kan du både vara ute på en enskild praktikplats eller praktisera tillsammans i grupp.

Tillsammans med dig söker och matchar vi dig och dina intressen och resurser med lämplig arbetsplats. Vår arbetsmetod är inspirerad av Supported Employment och vi finns alltid med och stöttar vid uppstart av praktik och löpande under hela praktiktiden. Vi finns också med i arbetet om anställning skulle bli aktuellt och samverkar då med till exempel arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Vi riktar oss till dig med neuropsykiatrisk funktionsvariation (NPF) eller lindrig utvecklingsstörning.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Nacka Jobb

Verksamheten ligger i Nacka Strand i fina omgivningar med nära till natur, vatten och restauranger, affärer och samhällsservice. Bussar går regelbundet, med närmsta hållplats en kort promenad bort. I den ljusa lokalen finns flera mötes- och arbetsrum, tre toaletter (varav någon är handikappanpassad) och kök/matplats.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar, på Nacka Jobb med särskilt fokus på att vår jobbmetod, som är utvecklad från Supported Employment, SE. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.