hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
ADHD, Aspergers, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Utvecklingsstörning
60

Daglig verksamhet inom LSS i Stockholm

Verksamheten på Nacka Jobb är individuellt utformad och vänder sig till dig som har som mål att komma ut i praktik eller arbete, alternativt vill studera för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Vi jobbar enligt vår metod med inslag av Supported Employment som handlar om att skapa förutsättningar för våra arbetstagare att närma sig arbetsmarknaden. Hos oss kan man både vara ute på en enskild praktikplats, praktisera tillsammans i grupp eller studera. Vi finns också med i arbetet om anställning skulle bli aktuellt och samverkar då med till exempel arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Nacka Jobb

Verksamheten ligger i Nacka Strand i fina omgivningar med nära till natur, vatten och restauranger, affärer och samhällsservice. Bussar går regelbundet, med närmsta hållplats en kort promenad bort. I den ljusa lokalen finns flera mötes- och arbetsrum, tre toaletter (varav någon är handikappanpassad) och kök/matplats.

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar, på Nacka Jobb med särskilt fokus på att vår jobbmetod, som är utvecklad från Supported Employment, SE. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Nacka Jobb på Instagram