Jordbruksgatan

hGruppbostad
Linköping, Östergötland

Om verksamheten

Jordbruksgatans LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism, andra tillkommande funktionsnedsättningar och/eller utmanandebeteende.

När du flyttar in hos oss får du två stödpersoner som följer upp din individuella genomförandeplan. Tillsammans med dig tar de fram en genomförandeplan där ni utgår från dina behov och önskemål. De håller också kontakt med dina anhöriga eller legal företrädare. Som boende hos oss har du tillgång till personal dygnet runt, året om.

Målet för oss på Jordbruksgatan är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På vårt gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egen lägenhet - du bestämmer alltid själv hur aktiv du vill vara.

Fysisk miljö

Gruppbostaden ligger i ett stort enplanshus i stadsdelen Lambohov i Linköping, och du bor i egen lägenhet med altan. Samtidigt som boendet är beläget i en lugn ytterkant av staden, har vi nära in till city med ett stort utbud av butiker, service, nöjen, matställen, med mera. Vår egen minibuss gör att vi smidigt kan ge oss i väg på aktiviteter även en bra bit bort från boendet - du bestämmer alltid själv hur aktiv du vill vara.

Om medarbetarna

På Jordbruksgatan finns cirka 12 medarbetare och nästa lika många timvikarier. Våra medarbetare har yrkeserfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen och dom utgår alltid ifrån dig och dina behov. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg, undersköterska med inriktning funktionsvariatoner & psykiatri.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna