hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Självskadebeteende
5

LSS-gruppboende i Östergötland

Jordbruksgatans LSS-gruppboende vänder sig till dig med autism eller självskadebeteende.

När du flyttar in får du två kontaktpersoner. Tillsammans med dig tar de fram en genomförandeplan där ni utgår från dina behov och önskemål. De håller också kontakt med dina anhöriga eller legal företrädare. Som boende hos oss har du tillgång till personal dygnet runt, året om.

Med hjälp av olika aktiviteter arbetar vi för att vidga ditt sociala kontaktnät. Ett exempel på aktivitet är taktil massage, som utförs av utbildad personal på gruppbostaden. Vår egen minibuss gör att vi smidigt kan ge oss iväg på aktiviteter även en bra bit bort från boendet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Jordbruksgatan

Gruppbostaden ligger i ett stort enplanshus i stadsdelen Lambohov i Linköping, och du bor i egen lägenhet med altan. Samtidigt som boendet är beläget i en lugn ytterkant av staden, har vi nära in till city med ett stort utbud av butiker, service, nöjen, matställen, med mera.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Jordbruksgatan finns cirka 24 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.