Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
12

Mangården är ett LSS-serviceboende för dig med kognitiv funktionsnedsättning såsom till exempel autismspektrumtillstånd eller Aspergers syndrom och som är 18 år eller äldre.

Bostäderna ligger i ett fyravånings hyreshus med 2-3 lägenheter per våningsplan. Lägenheterna har balkong eller uteplats i markplan.

Personalen och gemensamhetslokalen finns på entréplan.

Det är fem minuters promenad till pendeltåget, station Flemingsberg.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Mangården

Lägenheterna har eget kök, badrum med dusch och balkong eller uteplats i markplan.

Våra tvårumslägenheter är på 72 kvadratmeter. Boendet har gemensam uteplats på nedre botten i anslutning till en av våra totalt två gemensamhetslägenheter där även personalen finns.

Boendet i Visättra/Huddinge har nära till både buss och pendeltåg samt skog och promenadvägar.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen och/eller relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.