Mangården

hServiceboende
Huddinge, Stockholm
1 av 6 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Mangården är ett serviceboende inom LSS för vuxna med med diagnos inom autismspektrum/Asperger syndrom och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, kan du leva så självständigt som möjligt med stöd anpassat för dig. Vi utgår från dina unika förutsättningar, styrkor, intressen och behov så att du kan utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.).

Vi har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med tydliggörande pedagogik. Vi tycker att det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Bostäderna ligger i ett fyravånings hyreshus med 2-3 lägenheter per våningsplan. Alla lägenheterna har eget kök, badrum med dusch och balkong eller uteplats i markplan. Det finns även lite större lägenheter som är 2:or på 72 kvadratmeter.

Gemensamhetslokalen

Gemensamhetslokalen finns på entréplan och där har vi gemensamma aktiviteter för de som så vill och önskar. Bland annat träningsgrupper, filmkvällar och diskussionsforum. Fyra gånger i veckan serveras gemensamma middagar (självkostnadspris) och alla som vill välkomnas att delta då.

Mangården har även en gemensam träaltan på ca 65 kvm där vi odlar kryddor/växter och har gemensamma grillkvällar för dom som vill.

Boendet är beläget i Visättra/Huddinge har nära till både buss och pendeltåg samt skog och promenadvägar. Det är till exempel fem minuters promenad till pendeltåget, station Flemingsberg.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen och/eller relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Mangården på Instagram

Det här händer på Mangården

Lyssna