Nyheter

Glada midnattsloppet – glädje och rörelse för alla

Ludde skrattar och gör tummen upp

Glada midnattsloppet är ett motionslopp för personer med funktionsnedsättning där deltagarna springer, går och rullar. Det är en del av folkfesten på Södermalm i Stockholm och glädjen går inte att ta miste på när deltagarna genomför loppet.

Lördagen den 19 augusti går startskottet för Glada midnattsloppet. En del av folkfesten Midnattsloppet på Södermalm i Stockholm.

– Det här är en riktig fest kombinerad med fysisk aktivitet, berättar Fredrik von Malmborg, affärsområdeschef Nytida. Många av deltagarna har laddat för det här under sommaren.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik och har sponsrat Glada midnattsloppet i många år. Fysisk aktivitet påverkar både den fysiska och psykiska hälsan och är extra viktigt för personer med funktionsnedsättning.

– Personer med funktionsnedsättning är mindre fysiskt aktiva än befolkningen som helhet, säger von Malmborg. Det här är ett mycket bra tillfälle att förena glädje och motion.

Glada midnattsloppet genomförs i tre klasser, löpande, rullande med assistans och rullande utan assistans. Dessutom finns möjligheten att delta digitalt i hela Sverige.

kille i gul tröja skrattar och lyfter handen, andra personer runt honom
Vinnare i löpning 2022 Ludde Lindholm

Lyssna