Nyheter

Glada Midnattsloppet ger Dimitrios glädje och träningspepp

Dimitrios springer

˗ Det bästa med Glada Midnattsloppet är glädje, vänskap och att lära känna andra personer!

Det tycker Dimitrios Svärd Tzanidakis , som var en av alla deltagare i loppet på Södermalm i Stockholm den 19 augusti. Ett 90-tal peppade deltagare tog sig igenom loppet från Zinkensdamms IP till målgången på Hornsgatan. Nytida är stolt medarrangör till Glada Midnattsloppet för sjunde året i rad.

Till vardags arbetar Dimitrios på Nytidas dagliga verksamhet i Skärholmen.

˗ Där trivs jag bra och det är nära hemma och mina föräldrar. Tidigare jobbade jag på Nytidas dagliga verksamhet i Spånga, men sedan december 2022 jobbar jag i Skärholmen, berättar han.

Dimitrios har sprungit Glada Midnattsloppet flera gånger, 2019, 2020 (digitalt på grund av pandemin), 2022 och nu 2023. Nytidas utsända träffar honom vid starten, där han står redo att springa loppet tillsammans med sin morbror.

˗ Nu ska det springas! Jag är taggad som attan. När jag närmar mig målet vid Zinkensdamms IP ska jag kuta allt jag har, då sätter jag på turbon, säger han.

Inför nästa års lopp planerar Dimitrios att träna mer.

˗ Tanken på Glada Midnattsloppet gör att man blir mer fokuserad och peppad på att träna. Jag ska börja på gym nu i höst!

Dimitrios springer in i mål
Dimitrios springer in i mål
Lyssna