Nyheter

420 deltagare från Nytida i Glada Midnattsloppet 2023

Tre personer har fått medalj och en fjärde pratar i mikrofon

Hela 420 deltagare från Nytida sprang, gick eller rullade i årets upplaga av Glada Midnattsloppet. Det var sjunde året i rad som Nytida stod som stolt medarrangör av loppet.

Glada Midnattsloppet är ett motionslopp på ca 2 km för personer med funktionsnedsättning, där alla kan vara med! Loppet finns dels i en fysisk, dels en digital version.

Det fysiska loppet genomförs på Södermalm i Stockholm. Deltagarna startar på Ringvägen strax utanför Zinkensdamms IP och går i mål på Hornsgatan. Publiken är med och hejar hela vägen från start till mål. I år hölls loppet den 19 augusti och från Nytida deltog 98 personer.

˗ Det bästa med Glada Midnattsloppet är glädje, vänskap och att lära känna andra personer, sa en av alla glada deltagare, Dimitrios från Nytidas dagliga verksamhet i Skärholmen, efter loppet.

Den digitala versionen av loppet körs var och när man vill under perioden 26 augusti – 10 september. Här deltog i år 322 personer från Nytidas verksamheter runt om i landet. Bland annat 11 deltagare från gruppbostäderna Källgatan och Grillby i Enköping. Här passade man på att göra det lite extra festligt med korvgrillning och hembakat efter loppet, vilket uppskattades mycket!

För många i Nytidas verksamheter är Glada Midnattsloppet något att se fram emot varje år. Det kan vara en inspiration att börja träna och röra mer på sig, vilket bidrar till bättre hälsa och välbefinnande.

Nytida tackar alla deltagare och funktionärer för i år! Nu ser vi fram emot nästa års lopp!

Lyssna