hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Aspergers, Autism, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
12

Välkommen till Vega serviceboende i Handen!

Vega serviceboende vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Serviceboendet ligger i ett lugnt villaområde med närhet till Haninge Centrum.

Individen i fokus

Målet för oss som arbetar här är att bidra till att du får en både trygg och stimulerade vardag. Tillsammans gör vi en genomförandeplan som tar upp dina behov och våra insatser. Planen beskriver hur du tar steg för steg mot att bli ännu mer självständig. Hur vi planerar för dina dagliga sysslor och aktiviteter hänger naturligtvis samman med dina behov. Vi tar också stor hänsyn till dina starka sidor, dina intressen och vad du drömmer om. Vi arbetar med visuell pedagogik och ett lågaffektivt bemötande och respekterar dina speciella förutsättningar.

Aktiviteter

I Haninge finns det mycket att uppleva och göra, både för dig som bor här och för dig som är på besök. Förutom vacker natur, med den fina skärgården som kronan på verket, finns här allt från frisbeegolfbana till gästhamnar och ett sprudlande kulturliv. I Haninge finns fina sportanläggningar, flera bibliotek, ett rikt föreningsliv och aktiviteter för alla. Haninge kommun satsar också på speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det övriga kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Vega serviceboende

Varje lägenhet är 55 kvm, och har en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett, samt ett separat sovrum. Alla lägenheter har balkong och det finns även en gemensam uteplats på markplan.

I kommunen finns många härliga friluftsområden, badsjöar och en fantastisk skärgård. I Haninge Centrum finns ett stort utbud av butiker, caféer och allt annat som hör en stad till. Det finns pendeltåg samt bussterminal, och kollektivtrafiken i Kolartorpsområdet, där serviceboendet ligger, byggs ut löpande.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare är engagerade och vi arbetar i team för att kunna ge dig bästa stödet! Medarbetarna har utbildning och erfarenhet inom området funktionsnedsättning och de är även internutbildade i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.