hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Aspergers, Autism, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
12

Välkommen till ett helt nybyggt serviceboende i Handen!

På Hermanstorpsvägen 34 bygger vi ett helt nytt serviceboende med 12 lägenheter och gemensamhetsytor. Serviceboendet ligger i ett lugnt villaområde med närhet till Haninge Centrum.,

Aktiviteter

I Haninge finns det mycket att uppleva och göra, både för dig som bor här och för dig som är på besök. Förutom vacker natur, med den fina skärgården som kronan på verket, finns här allt från frisbeegolfbana till gästhamnar och ett sprudlande kulturliv. I Haninge finns fina sportanläggningar, flera bibliotek, ett rikt föreningsliv och aktiviteter för alla. Haninge kommun satsar också på speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det övriga kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Vega serviceboende

Varje lägenhet är 55 kvm, och har en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett, samt ett separat sovrum. Alla lägenheter har balkong och det finns även en gemensam uteplats på markplan. Vega Serviceboende vänder sig till vuxna med autism eller autismliknade tillstånd och/eller utvecklingsstörning. Boendet öppnar under våren 2017, och inflyttning sker löpande under året.

I kommunen finns många härliga friluftsområden, badsjöar och en fantastisk skärgård. I Haninge Centrum finns ett stort utbud av butiker, caféer och allt annat som hör en stad till. Det finns pendeltåg samt bussterminal, och kollektivtrafiken i Kolartorpsområdet, där serviceboendet ligger, byggs ut löpande.

Våra medarbetare är engagerade och vi arbetar i team för att kunna ge dig bästa stödet! Medarbetarna har utbildning och erfarenhet inom området funktionsnedsättning och de är även internutbildade i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.