Vega serviceboende för vuxna

hServiceboende
Handen, Haninge, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Vega är ett serviceboende som vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Serviceboendet ligger i ett lugnt villaområde med närhet till Haninge Centrum.

Individen i fokus

Målet för oss som arbetar här är att bidra till att du får en trygg och stimulerade vardag. Tillsammans gör vi en genomförandeplan som tar upp dina behov och hur vi ska stötta dig. Planen beskriver hur du tar steg för steg mot att bli ännu mer självständig. Tillsammans med dig planerar vi för dina dagliga sysslor och aktiviteter utifrån dina behov, önskemål, styrkor, intressen och med stor respekt för dina speciella förutsättningar.

Aktiviteter

I Haninge finns det mycket att uppleva och göra, både för dig som bor här och för dig som är på besök. Förutom vacker natur, med den fina skärgården som kronan på verket, finns här allt från frisbeegolfbana till gästhamnar och ett sprudlande kulturliv. I Haninge finns fina sportanläggningar, flera bibliotek, ett rikt föreningsliv och aktiviteter för alla. Haninge kommun satsar också på speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det övriga kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen

Fysisk miljö

Varje lägenhet är 55 kvm, och har en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett, samt ett separat sovrum. Alla lägenheter har balkong och det finns även en gemensam uteplats på markplan.

Närmaste hållplats ligger 200 meter från boendet och det är ca 2 kilometer till Haninge centrum.

I kommunen finns många härliga friluftsområden, badsjöar och en fantastisk skärgård. I Haninge centrum finns ett stort utbud av butiker, caféer och allt annat som hör en stad till. Det finns pendeltåg samt bussterminal, och kollektivtrafiken i Kolartorpsområdet, där serviceboendet ligger, byggs ut löpande.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är engagerade och vi arbetar i team för att kunna ge dig bästa stödet. Medarbetarna har utbildning och erfarenhet inom området funktionsnedsättning och de är även internutbildade i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Vega serviceboende

Lyssna