Rådanvägen

hServiceboende
Sollentuna, Stockholm

Om verksamheten

Rådanvägens serviceboende inom LSS är för dig som är 19 år och uppåt och som har en funktionsnedsättning som gör det svårt med socialt umgänge, inlevelseförmåga, planering och organisation av tillvaron.

Du bor i en trygg miljö och får det stöd just du behöver. Här har du ditt hem och vi respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Du engagerar dig så långt du kan i ditt liv och boende och är med och bestämmer, och det är alltid dig vi lyssnar på i första hand. Vårt mål är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och att varje dag känns meningsfull och rik på innehåll.

Det är inte alltid så lätt att "tycka själv". Därför ordnar vi boendemöten. Mötena handlar oftast om att komma överens om enkla saker, till exempel vad vi ska äta på den gemensamma middagen. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter, men du får också en chans att ta ställning till andras. Givetvis är mötena frivilliga.

Aktiviteter

Vi har aktiviteter varje vecka som vi planerar efter dina vanor och hur du vill ha det. Vi går till exempel gärna på restaurang, bio och Friskis och Svettis, och ger oss iväg för att gå på teater, lyssna på musik eller besöka något museum. Omgivningarna inbjuder till olika friluftsaktiviteter.

Fysisk miljö

Rådanvägen ligger i ett lugnt bostadsområde. Du bor i en egen lägenhet med kök och stort badrum samt balkong. Serviceboendet är fördelat på två våningsplan. På det nedre finns stort kök och allrum för umgänge och gemensamma måltider. Vi har trädgård med berså och stor uteplats. Vi har nära till Edsviken och badplats samt till Ulriksdals slott.

Om medarbetarna

På Rådanvägen finns cirka tolvmedarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna