Lövängsgatan

hServiceboende
Stockholm
1 av 12 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Lövängsgatan LSS-serviceboende vänder sig till dig som är vuxen och som har en diagnos inom autismspektrum eller Asperger syndrom. Du är redo för ett eget boende men behöver fortfarande stöd och träning innan du klarar dig helt själv.

Hos oss på Lövängsgatan lever du så självständig som möjligt samtidigt som du är omgiven av det stöd du behöver. Vi hjälper dig att träna på att sköta ditt hem och att klara dig ute i samhället.

Vårt arbetssätt utformas utifrån dina unika behov och bygger på lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi tror på uppmuntran, gemenskap och att ha roligt tillsammans, men också på struktur, ordning och reda. Att bo i en strukturerad och förutsägbar miljö, där alla i personalen bemöter dig på samma sätt, gör dig tryggare. Då blir det enklare för dig att utveckla dina egna förmågor. Vi vill ge dig en känsla av sammanhang och ordning. På så sätt ökar din livskvalitet.

Tillsammans med dig gör vi upp en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Hur den planen ser ut bygger på dina behov, starka sidor och intressen.

Boendemiljö och aktiviteter

Som boende har du daglig kontakt med vår personal, antingen i den egna lägenheten eller i de gemensamma utrymmena där du också kan umgås med dina grannar. Personal finns på plats dygnet runt, året om. Miljön i våra gemensamma utrymmen är tydlig och harmonisk och lätt att trivas i.

Fritiden är en utmaning för många. Vad ska jag göra? Vår personal hjälper dig att komma igång med aktiviteter du är intresserad av. Boendet har inte bara ett gemensamt vardagsrum du kan utnyttja utan också ett spelrum med TV-spel, sällskapsspel och andra möjligheter att aktivera sig. Vårt läge i nybyggda Norra Djurgårdsstaden inbjuder till bland annat promenader i fina grönområden. Vi har även nära till Stockholm city med sitt unika storstadsutbud.

Fysisk miljö

Lövängsgatan serviceboende ligger i det nya bostadsområdet Norra Djurgårdsstaden. Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till en gemensamhetslägenhet. Samtliga lägenheter finns i samma trappuppgång. Boendets gemensamma utrymmen består av ett pedagogiskt rum för möten och att ta fram stödmaterial, kök, mötesrum, stor matsal, vardagsrum och spelrum med bland annat Internet och dagstidningar. Norra Djurgårdsstaden erbjuder närservice som livsmedelsbutiker och apotek samt grönområden med promenadvägar.

Om medarbetarna

På Lövängsgatan finns cirka nio medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, beteendevetarprogrammet, socionomutbildning samt inom pedagogik. All personal har även utbildning kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt inom evidensbaserad metodik.

Visa hela beskrivningen

Lövängsgatan på Instagram

Det här händer på Lövängsgatan

Lyssna