Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
8

LSS-boende i Stockholm

Lövängsgatan LSS-serviceboende vänder sig till dig som är vuxen och som har autism/högfungerande autism.

Du är redo för ett eget boende. Men du behöver fortfarande stöd och träning innan du klarar dig helt själv. Hos oss på Lövängsgatan lever du så självständig som möjligt. Samtidigt som du är omgiven av allt stöd du behöver, hjälper vi dig att träna på att sköta ditt hem och att klara dig ute i samhället. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade, och att arbeta med glädje. Tillsammans med dig gör vi upp en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Hur den planen ser ut bestäms av dina behov, starka sidor, intressen och drömmar.

Boendemiljö och aktiviteter

Som boende har du daglig kontakt med vår personal, antingen i egna lägenheten eller i gemensamma utrymmena där du också kan umgås med dina grannar. Personal finns på plats dygnet runt, året om. Miljön i våra gemensamma utrymmen är tydlig och harmonisk och lätt att trivas i.

Fritiden är en utmaning för många. Vad ska jag göra? Vår personal hjälper dig att komma igång med aktiviteter du är intresserad av. Boendet har inte bara ett gemensamt vardagsrum du kan utnyttja utan också ett spelrum med TV-spel, sällskapsspel och andra möjligheter att aktivera sig. Vårt läge i nybyggda Norra Djurgårdsstaden inbjuder till bland annat promenader i fina grönområden. Vi har även nära till Stockholm city med sitt unika storstadsutbud.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lövängsgatan

Lövängsgatan serviceboende ligger i nya bostadsområdet Norra Djurgårdsstaden. Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till en gemensamhetslägenhet. Samtliga lägenheter finns i samma trappuppgång. Boendets gemensamma utrymmen består av ett pedagogiskt rum för möten och att ta fram stödmaterial, kök, mötesrum, stor matsal, vardagsrum och spelrum med bland annat Internet och dagstidningar. Norra Djurgårdsstaden erbjuder närservice som livsmedelsbutiker och apotek samt grönområden med promenadvägar.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Lövängsgatan finns cirka nio medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, beteendevetarprogrammet, socionomutbildning samt inom pedagogik. All personal har även utbildning kring neuropsykiatriska funktionshinder samt inom evidensbaserad metodik.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Lövängsgatan på Youtube