Tutemo barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Hagfors, Värmland

Om verksamheten

Tutemo är ett barn och ungdomsboende, med tillstånd enligt SoL och LSS, för dig med autismspektrumtillstånd och som är mellan 15 och 23 år.

På Tutemo tränas du för att bo på egen hand, gå vidare i dina studier eller söka en anställning. Vi vill att du är med och bestämmer över din tid hos oss, där vi tillsammans tar reda på vilka områden du är stark på, vilka intressen du har och vad du drömmer om.

På promenadavstånd från Tutemo ligger en skola med en IMAS-klass (IM Asperger) där du kan få hjälp att läsa upp betygen från högstadiet eller få stöd om du vill gå ett program på gymnasiet. I skolan finns bibliotek, simhall, bowling, och idrottshall. Vill du veta mer om IMAS, ring gärna 070-291 24 00.

Sommarjobb

Vi har ett samarbete med Speedwayklubben Valsarna i Hagfors. På sommarlovet erbjuds feriearbete i form av exempelvis trädgårdsarbete såsom gräsklippning, krattning, trimning, och vattning av speedwaybanan samt målning och andra arbetsuppgifter på Valsarnas anläggning.

Hagfors ligger i norra Värmland. Här finns gott om möjligheter till ett aktivt friluftsliv: paddla, fiska, rida och åka slalom och snowboard. Gillar du att skruva på mopeder, motorcyklar och bilar, så har vi ett garage där du kan hålla till.

Fysisk miljö

Vi har en egen trappuppgång där du bor i din egen en- eller tvårummare som är möblerad. Vi har också gemensamma rum där du kan till exempel äta, se på TV eller spela spel.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen