Odlargränd barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Kil, Värmland
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Odlargränd är ett barn och ungdomsboende, med tillstånd enligt SoL och LSS, för dig med autismspektrumtillstånd och som är mellan 15 och 23 år.

Vårt mål är att du ska bli så självständig som möjligt i vardagen. Hos oss tränar du dig på livets olika områden: boende och miljö, skola och praktik, fritid och sociala relationer. Vi vill att du är med och bestämmer över din tid hos oss, där vi tillsammans tar reda på vilka områden du är stark på, vilka intressen du har och vad du drömmer om att göra.

Skola och praktik

Hos oss kan du välja att gå i gymnasium eller att praktisera, eller att göra både delarna. Om du saknar gymnasiebehörighet så finns möjlighet att läsa in högstadieämnen. De ungdomar hos oss som går i skola gör det i Karlstad, som ligger cirka två mil bort, antingen på ett vanligt gymnasieprogram, specialanpassat IM-program eller IMAS (en undervisningsgrupp enbart för ungdomar med Aspergers syndrom). Behöver du hjälp att ta dig till och från skolan, ordnar vi det. Under sommarlovet försöker vi ta fram ett sommararbete åt dig – om du vill.

Fritid

På fritiden finns här många saker att välja bland. Varför inte prova något du aldrig gjort tidigare? Du kan simma, bowla, gå på bio, rida, spela biljard, åka slalom eller snowboard på vintern, styrketräna eller träna på annat sätt. Intill vårt boende finns fina grönområden och i närheten ett elljusspår. Är du intresserad av att vara ute i naturen finns möjligheter att till exempel fiska. I Kil, där Odlargränd ligger, och i Karlstad finns gott om sportarrangemang.

Anhöriga

Om dina föräldrar vill besöka dig här på Odlargränd så finns övernattningsmöjligheter. Endera i den lägenheten du bor i eller i en övernattningslägenhet. För att undvika dubbelbokningar är det viktigt att du hör av dig till personalen innan.

Fysisk miljö

Vi har en egen trappuppgång i en hyresfastighet i Kil. Vårt boende består av sammanlagt nio lägenheter och en extra lägenhet för aktiviteter. Här finns också gemensamt kök, all- och vardagsrum och ett gym. Du bor i en egen färdigmöblerad lägenhet med allrum, kök, toalett och dusch.

Kil ligger cirka 20 kilometer från Karlstad dit vi har täta buss- och tågförbindelser.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning,

Visa hela beskrivningen