Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Jag bokar
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka besök

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
Aspergers, Autism, Intellektuell funktionsnedsättning
5

Nytt LSS barnboende i Värsås, utanför Skövde som öppnar 1:a oktober

Eneborgsvägen LSS-boende vänder sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Målet är att ge dig stödet du behöver för att bli allt mer självständig och förberedd för livet som vuxen. För att kunna ge dig rätt stöd, och ordna passande aktiviteter, tar vi reda på inte bara dina behov utan också vilka starka sidor du har. Vi vill också veta vad du är intresserad av och vad du drömmer om. Vi arbetar med en pedagogik som bygger på att vi skapar en tydlig miljö omkring dig och att vi har ett lugnt och tryggt bemötande.

Måltider

Alla måltider lagas hos oss på Eneborgsvägen. Vi tar självklart hänsyn till de krav du kan ha på specialdiet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Eneborgsvägen

Vårt geografiska läge ger oss goda förutsättningar för både friluftsliv i närområdet och aktiviteter i till exempel Skövde, Skara och andra närliggande orter dit goda bussförbindelser finns. I Skövde och dess närhet finns ett stort utbud av aktiviteter och kulturella utflyktsmål året runt. Sportanläggningar med äventyrsbad finns i Skövde. På Eneborgsvägens gruppbostad finns tillgång till bil utifrån behov.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

I verksamheten finns en tvärprofessionell medarbetargrupp med relevant erfarenhet för att bemöta och stödja i behoven hos dem som bor i boendet. Relevant utbildning som exempelvis omvårdnadsprogram, KY-utbildning, social omsorg, socionomutbildning, fritidspedagog mm. Till boendet finns en sjuksköterska och arbetsterapeut kopplad.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.