Tunngatan 2

hGruppbostad
Linköping, Östergötland

Om verksamheten

Tunngatan 2 är ett gruppboende som vänder sig till dig som är vuxen och omfattas av LSS personkrets 1 med exempelvis diagnos inom autismspektrum eller intellektuell funktionsnedsättning. Tunngatan 2 drivs på uppdrag av Linköpings kommun.

Vårt mål är att ge dig en meningsfull vardag utifrån dina unika behov och förmågor, som bidrar till att du känner dig tillfredsställd med ditt liv.

Stödperson

När du flyttar in får du en stödperson. Stödpersonens uppgift är att tillsammans med dig, dina närstående och eventuell legal företrädare skapa ett strukturerat liv rikt på innehåll. Det är stödpersonens ansvar att se till så att helheten kring din vardag på boendet fungerar.

Individen i fokus 

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att just du ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Fysisk miljö

Tunngatans gruppbostad byggdes 2015 och har 6 platser. Du bor i en egen lägenhet med kök och sovrum i öppen planlösning samt eget badrum och uteplats. Det är möjligt att antingen använda uteplatsen som ingång, eller ta vägen genom boendets gemensamma utrymmen. Du bestämmer själv när du vill vara själv i den egna lägenheten och när du vill umgås med dina grannar och personal.

Tunngatan ligger vackert beläget i ett villaområde i Vidingsjö som ligger i södra Linköping. Här är det nära både till stadens puls och till Tinnerös vackra eklandskap. Närmiljön är lugn och skön, och är du sugen på ett biobesök eller restaurang så är stan en kort resa bort.

Om medarbetarna

På Tunngatan finns ca 10 anställda med alla anställningsformer. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen