hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
6
49-76

Grindgatan 76 LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning och behöver stöd och omvårdnad i vardagen. Målet för oss på Grindgatan är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På vårt gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egna lägenhet. När du flyttar in hos oss får du en stödperson som följer upp din individuella genomförandeplan

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Grindgatan 76

Gruppbostaden ligger i bostadsområdet Vidingsjö cirka 7 kilometer från centrala Linköping. Det finns bra bussförbindelser i närheten av gruppbostaden. På Grindgatan finns sex lägenheter, samtliga med ett rum och kök. Här bor du i en egen lägenhet, men har samtidigt tillgång till gemensamma ytor för umgänge och aktiviteter.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Grindgatan finns sex medarbetare. Arbetet leds av en verksamhetschef som är på plats på Grindgatan varje vecka. Personalen har mångårig erfarenhet och är utbildade vårdare, skötare eller undersköterskor. I gruppbostaden finns personal tillgänglig dygnet runt, året om. Det finns även tillgång till sjuksköterskor dygnet runt.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.