Ålerydsvägens gruppbostad

hGruppbostad
Linköping, Östergötland

Om verksamheten

Ålerydsvägens LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning och behöver stöd och omvårdnad i vardagen. Målet för oss på Ålerydsvägen är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På vårt gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egna lägenhet. När du flyttar in hos oss får du en stödperson som följer upp din individuella genomförandeplan.

Fysisk miljö

Gruppbostaden ligger i bostadsområdet Åleryd cirka fem kilometer från centrala Linköping. Det finns bra bussförbindelser i närheten av gruppbostaden. På Ålerydsvägen finns fem lägenheter, samtliga med rum och kök. Här bor man i en egen lägenhet, men har samtidigt tillgång till gemensamma ytor för umgänge och aktiviteter.

Om medarbetarna

På Ålerydsvägen finns sju medarbetare. Arbetet leds av en verksamhetschef som är på plats på Ålerydsvägen varje vecka. Personalen har mångårig erfarenhet och är utbildade vårdare, skötare eller undersköterskor. I gruppbostaden finns personal tillgänglig dygnet runt, året om. Det finns även tillgång till sjuksköterskor dygnet runt.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna