hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
Autism
9

LSS-boende i Hagfors

LSS-boendet Traneberg är ett träningsboende och elevhem för ungdomar med autismspektrumtillstånd i åldern 15-23.

Bor du på Traneberg kan du läsa upp dina grundskolebetyg i en trygg miljö här i Hagfors. Eller så kan du studera vidare för att bli till exempel ingenjör, mäklare, bilmekaniker – eller kanske starta eget? Det spelar ingen roll vad du drömmer om. På Älvstrandsgymnasiet, som ligger bara några minuter bort, får du en knuff i rätt riktning. Gymnasiet har ett individanpassat program, IMAS (IM Asperger), för elever med särskilda behov, till exempel Asperger, där du arbetar i en miljö som är lågaffektiv och tydlig. På IMAS läser du både gymnasiekurser och pluggar upp dina grundskolebetyg, om du behöver göra det. Vill du kombinera studierna med praktik, går det också att ordna. Vill du veta mer om IMAS, ring gärna 070-291 24 00.

Sommarjobb

Vi har ett samarbete med Speedwayklubben Valsarna i Hagfors. På sommarlovet erbjuds feriearbete i form av exempelvis trädgårdsarbete såsom gräsklippning, krattning, trimning och vattning av speedwaybanan samt målning och andra arbetsuppgifter på Valsarnas anläggning.

Aktiviteter

På fritiden finns det mycket att göra i Hagfors. Du kan till exempel köra fyrhjuling, rida, fiska, åka slalom och snowboard, eller meka i vårt garage. Du kan också simma, bowla och köra styrketräning.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Traneberg

Fysisk miljö och faciliteter

Du bor i en egen, möblerad lägenhet och har också tillgång till gemensamma utrymmen. Totalt har Traneberg nio lägenheter. På Traneberg finns personal dygnet runt.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.