Stora Blå Syd daglig verksamhet för vuxna i Lund

hDaglig Verksamhet
Lund, Skåne
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Stora Blå Syd är en daglig verksamhet inom LSS för dig med diagnos inom autismspektrum med eller utan intellektuell funktionsnedsättning och som gillar kreativt skapande.

Här får du lära dig att spela instrument, sjunga, skriva musik och att spela in dina låtar i en riktig studio. Vill du hellre arbeta med måleri, teckning, ljudteknik, filminspelning eller att producera musik i dator så kan vi erbjuda även det.

Vi utgår ifrån dina intressen, behov, kunskaper och förmågor och skapar en pedagogisk miljö som ger dig möjligheter att utveckla din kompetens.

På Stora Blå Syd står ett pedagogiskt arbetssätt i fokus. Du ska känna att du ständigt utvecklas och utmanas till att lära dig mer inom de områden du väljer. All verksamhet bygger på individuell anpassning, men övningar och repetitioner i gruppform förekommer också. Vi vill att du genom pedagogiskt stöd ska öka din självständighet och att dina förmågor ska växa under dina dagar hos oss.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Fysisk miljö

Stora Blå Syd ligger i utkanten av Lund med närhet till natur och strövområden samtidigt som det går snabbt och enkelt att ta sig till eller från centrala Lund. Till närmsta hållplats är det 130 meter och därifrån tar det 12 minuter att åka kommunalt till centrala Lund. I närområdet finns ett antal lunchrestauranger och en Biltema-butik. Det finns också en mack med butik där man kan göra enklare inköp av livsmedel.

Vi har rymliga lokaler på över 400 kvadratmeter och det finns goda möjligheter för dig att välja om du vill jobba enskilt eller i grupp.

• Det finns fyra övningsrum/replokaler utrustade med olika instrument såsom piano, gitarrer, klaffgitarrer, ukulele, trumset med mera. Här kan man få enskild undervisning på instrument eller öva på egen hand. Du kan ha fasta tider varje vecka eller boka ett rum vid behov.
• Det finns två fullt utrustade musikstudios där du kan arbeta i studio- eller filmprogram med eller utan ledning av personal. Som i övningsrummen finns det möjlighet för såväl fasta tider som att boka tid vid behov.
• En fullt utrustad scen i vår stora sal där våra större band repeterar och de dagliga jam sker för de som vill.
• En lounge med soffor där man kan ta det lugnt, se film, spela spel etc.
• En avdelning för skapande verksamhet med gott om utrustning där du kan välja om du vill arbeta tillsammans med andra eller ha en egen arbetsstation.
• Det finns två toaletter och hela verksamheten är tillgänglig för rullstol.

Om medarbetarna

På Stora Blå Syd finns 4 medarbetare. Våra medarbetare har relevant utbildning, erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Stora Blå Syd

Lyssna