Nyheter

Glad sommar från Stora Blå Syd

Arbetstagare på Stora Blå sjunger i mikrofoner

I Lund finns Nytidas dagliga verksamhet Stora Blå syd med musikinriktning. Här tillbringar ett gäng musikintresserade personer från Lund och övriga Skåne dagarna med att spela musik i olika konstellationer.

– Det är en otrolig verksamhet och ett gott gäng där alla trivs och verkligen kan spela tillsammans. Daglig verksamhet är en sådan glädje, den innebär så stor utveckling och tillför så mycket, säger verksamhetschef Tarja Lindholm.

Denna dag vackra sommardag bjuds vi på en morgonkonsert. På scenen står ett niomannaband som river av ett gäng låtar: Country road, Jag hade en gång en båt, Stand by me, Mustang Sally, Rolling on the river, Have you ever seen the rain. Hit-låtarna radas upp på ett pärlband och när det är dags för Did I tell you that I love you har sångarna Manne och Isak riktigt kommit igång i en fin scenshow.

Men vad vore en sommarkonsert utan en riktigt sommar-hit och naturligtvis finns ”Sommaren är kort” på repertoaren. Men vi enas om att sommaren inte alls är kort utan nyss har börjat. Än återstår mycket mer, semester till exempel. Emil ser fram emot sin.

– Jag ska åka till Kroatien och dricka Pina Colada, säger han förväntansfullt.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna