Visa alla bilder

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
LSS 9§8
Barn & Unga
Autism

LSS-boende i Färjestaden

Solängens träningsboende är ett LSS-boende som vänder sig till dig som är 15-21 år och som har en diagnos inom autismspektrum.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera, och känner dig hemma i, ger vi dig specialanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, för att alla ska känna sig trygga.

Vår pedagogiska plattform innebär att vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar, och att vi arbetar med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande.

Studier och fritid

Tillsammans med gymnasieskolan i Kalmar gör vi en studieplan anpassad till dina behov och önskemål. Du kan därmed få en fullvärdig gymnasieutbildning. På Solängen kan du ägna dig åt fritidsaktiviteter som träning, spinning, bio eller fiske, eller annat som intresserar dig.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Solängens träningsboende

Solängens boende ligger i Eriksöre, söder om Färjestaden på Öland, i en vacker sluttning ned mot Kalmarsund. Bussförbindelser finns till Borgholm och Kalmar.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.