Solängens träningsboende, barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Färjestaden, Mörbylånga, Kalmar
1 av 11 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Solängens träningsboende är ett LSS-boende som vänder sig till dig som är 15-21 år och som har en diagnos inom autismspektrum.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, ger vi dig specialanpassat stöd för att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Studier och fritid

Tillsammans med gymnasieskolan i Kalmar gör vi en studieplan anpassad till dina behov och önskemål. Du kan därmed få en fullvärdig gymnasieutbildning. På Solängen kan du ägna dig åt fritidsaktiviteter som träning, spinning, bio, fiske, eller annat som intresserar dig.

Fysisk miljö

Solängens boende ligger i Eriksöre, söder om Färjestaden på Öland, i en vacker sluttning ned mot Kalmarsund. Bussförbindelser finns till Borgholm och Kalmar. Boendet är beläget i en fin och lugn miljö som omges av skogsdungar, åkrar och hav. Vi har tillgång till egen pool och närhet till en privat strand. Boendet består av tolv lägenheter som ligger i anslutning till en byggnad med gemensamhetsutrymmen. Lägenheterna är fullt utrustade med kök, badrum, sovrum, vardagsrum och fibernät. I gemensamhets lokal finns det tillgång till gemensamt kök, badrum, pysselrum, tv-rum och tv-spelsrum.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Solängens träningsboende på Instagram

Det här händer på Solängens träningsboende

Lyssna