Solängens träningsboende, barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Färjestaden, Mörbylånga, Kalmar
1 av 12 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Solängens träningsboende är ett LSS-boende som vänder sig till dig som är 15-21 år och som har en diagnos inom autismspektrum.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera, och känner dig hemma i, ger vi dig specialanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, för att alla ska känna sig trygga.

Vår pedagogiska plattform innebär att vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar, och att vi arbetar med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande.

Studier och fritid

Tillsammans med gymnasieskolan i Kalmar gör vi en studieplan anpassad till dina behov och önskemål. Du kan därmed få en fullvärdig gymnasieutbildning. På Solängen kan du ägna dig åt fritidsaktiviteter som träning, spinning, bio eller fiske, eller annat som intresserar dig.

Fysisk miljö

Solängens boende ligger i Eriksöre, söder om Färjestaden på Öland, i en vacker sluttning ned mot Kalmarsund. Bussförbindelser finns till Borgholm och Kalmar.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Solängens träningsboende på Instagram